11 juni 2013

iFunHoe komt Apple aan de naam “Mavericks”?

OS X 10.9Al tien edities lang krijgt OS X de naam van een superkat, denk maar aan snow leopard, mountain lion, tiger, enzovoorts. Vanaf OS X 10.9 gaat er een frisse wind door OS X en krijgt deze een niet-katachtige naam genaamd 'Mavericks'. Echter stellen vele zich de vraag, wat is Mavericks? In deze iFun laten we je even maken met dit gebied in Californië.

Mavericks is de surf locatie in Noord-Californië (USA). Het gebied ligt ongeveer 3,2 km vanaf de kust bij Pillar Point Harbor, net ten noorden van Half Moon Bay. De kracht van de natuur is hier duidelijk goed te voelen want de golven in dit stuk van de Stille Oceaan kunnen gemiddeld een heuvelrug van meer dan 7,6 meter bedragen met een top van meer dan 24 meter.

Maart 1961 besloten de drie surfers, Alex Matienzo, Jim Thompson en Dick Knottmeyer de 'verre golven' uit Pillar Point te trotseren. 'Maverick', de witharige Duitse herder van alex, vergezelde het trio meestal tijdens het surfen, echter bleef hij deze dag aan wal. Na een succesvolle dag tussen de golven keerde het trio terug naar wal waar Maverick op hen zat te wachten. Zo besloten Jim, Alex en Dick het gebied naar de Duitse herder te vernoemen en is 'Mavericks' ontstaan.

Apple heeft gisteren laten weten dat de nieuwe generaties vernoemd zullen worden naar plaatsen in Californië die hen hebben geïnspireerd. Wij kunnen alvast niet wachten op OS X Disney, OS X Wharf en OS X Golden Gate. Mavericks is een krachtig gebied vol power, adrenaline en snelheid. Iets wat we dus zeker in OS X 10.9 mogen verwachten. Hieronder kun je enkele prachtige Mavericks foto's bekijken.

mavericks-1

mavericks-2

mavericks-3

mavericks-4

mavericks-5

mavericks-6

Download alvast nu de OS X Mavericks wallpaper voor OS X en iOS in onze iCandy rubriek!Gerelateerde tips:


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!