18 december 2015

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunVier Apple accessoires die ‘mislukt’ zijn

Met de komst van een nieuw Apple product heb je voor- en tegenstanders. Maar de negatieve reacties van de afgelopen weken op de nieuwe batterijcase spreken voor zich.

Na de terugkomst van Steve Jobs waaide er niet alleen een nieuwe wind door het bedrijf maar kwam het met nieuwe revolutionaire producten op de markt die meestal ook accessoires hadden. Helaas werden deze niet altijd goed ontvangen. Dit kwam vaak door een rare vorm of een mindere kwaliteit.

1. De 'Hockey puck' muis
De computermuis die werd geleverd bij de iMac G3 was de eerste met een USB aansluiting van Apple. Het ontwerp was ook revolutionair, het had geen balk-achtige vorm maar een ronde vorm. Het was ook de eerste computermuis die net als de computer een totaal andere kleur had. De ronde vorm maakte dat het gebruik minder comfortabel was. Dit accessoire bleef zo'n 3 jaar op de markt.

apple 'hockey puck" muis 1998

2. iPod Hi-Fi
Met de lancering van de iPod in het muzieklandschap was het ook aan Apple te tonen wat hun idee was van de ideale geluidsinstallatie met docking-station voor de iPod. Het gadget werd in 2006 gelanceerd en kreeg enorm veel kritiek over zich heen, het was te duur, te groot, de geluidskwaliteit was ondermaats en het radio AM/FM ontvangst was zwak. Daar tegenover was de concurrentie beter op voorzien, bijvoorbeeld Bosse had kleinere versies die betere kwaliteit leverde en voor een lagere prijs. Waarschijnlijk werd in 2007 met deze reden de Hi-Fi van de markt gehaald en maakte Apple meer reclame voor de 'Made For iPod' toestellen.

IPod_Hi-Fi 2006

3. De iPhone 5c hoesjes.
Bij een nieuw toestel hoort een nieuw hoesje, het was het eerste hoesje door Apple gemaakt na de bumper van de iPhone 4, maar het hoesje was anders dan we gewend waren. Het werd geprezen doordat je de iPhone een 2de kleurtoon kon geven. Maar helaas de gaatjes hadden een probleem, er konden scheurtjes ontstaan tussen de gaatjes en stof kon er sneller tussen de case en iPhone kruipen met krassen op de iPhone tot gevolg. Eén voordeel was er wel, wanneer je de case omdraaide kon je een spel met de gaatjes spelen. Met andere woorden het was de Crocks onder de smartphone-hoesjes.

iphone5ccase

4. De batterijcase van de iPhone 6(s)
Dat Apple wat achter hinkt met de batterijcapaciteit van zijn toestellen tegenover de concurrentie, is wel geweten. Dat Apple plotseling hiervoor eigenhandig een accessoire uit brengt is verrassend. Het is niet alleen duur tegenover concurrerende hoesjes die al jaren op de markt zijn het heeft ook minder capaciteit. De vorm van het hoesje is ook iets wat vreemd, hoewel het functioneel is gemaakt (bovenaan moet je het silicone om plooien om de iPhone er in te plaatsen) is de bult geen verbloeming voor het apparaat die het dubbel zo dik maakt (de dikte van de iPhone 3G). Het is trouwens ook het eerste product in jaren die onder de radar is gebleven van de Apple speculatie blogs.

Batterij hoesje van Apple

Lees ook: Apple Smart Battery Case, meer details bekendReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!