9 december 2015

Apple Smart Battery Case, meer details bekend

Batterij hoesje van Apple

Deze week bracht Apple een hoesje uit, en niet zo maar één, het eerste exemplaar met een ingebouwde batterij gemaakt door Apple zelf, de Apple Smart Battery Case voor iPhone 6S.

Je kunt er veel over de nieuwe case zeggen, sommige vinden hem mooi, andere lelijk. Over smaak valt niet te twisten, maar wat bied dit hoesje dan meer aan dan de andere batterijhoesjes van de concurrent?

Eerst en vooral, het hoesje is verkrijgbaar in steenkoolgrijs en wit silicone en is voorlopig alleen gemaakt voor de iPhone 6 (1810 mAh) en iPhone 6s (1715 mAh). De batterij zit in het hoesje verwerkt aan de achterkant van de iPhone en heeft een vermogen van 1877 mAh, net genoeg voor een extra oplaadbeurt van je iPhone. Bovendien heeft de Smart Battery Case enkele passieve cellulaire antennes, deze verbeteren de ontvangst van de iPhone.

Bij het aansluiten van het hoesje (via de Lightning connector) krijg je direct een weergave van beide batterijen op het toegangsscherm te zien, links de batterijstatus van het hoesje, rechts van de iPhone-batterij. Verder kun je de batterij ook controleren via de batterijen-widget in het berichtencentrum.

Smart Battery Case Apple

In tegenstelling tot de meeste batterijhoesjes, laad het hoesje van Apple continu de iPhone op. Bij het aansluiten zal de batterij van je iPhone voortdurend 'opgeladen' worden en neemt de batterij van het hoesje af. Zodra deze leeg is gaat de iPhone verder op zijn eigen batterij.

Het hoesje bevat overigens een extra Lighting poort om het hoesje en de iPhone te gelijkertijd op te laden, dit neemt uiteraard dubbel zo veel tijd in beslag. Als pluspunten geeft Apple nog mee dat je in combinatie met het hoesje van 18 uur LTE kan genieten en je kan tot 20 uur video bekijken.

Klik hier voor meer informatie of om het hoesje te bestellen

Een review van het hoesje kan je hier bekijken.

Info: Het hoesje werd getest in optimale omstandigheden met een iPhone 6s, waarbij standaard instellingen werden gebruikt behalve voor WiFi, automatische helderheid en werd Mail handmatig opgehaald. De Battery Smart Case is voorlopig alleen beschikbaar voor de iPhone 6 en iPhone 6s.Reacties


 • Monkeyspit

  9 december 2015 om 20:55

  Mooi.
  Telefoons dunner maken door de batterij klein te laten en dan een aparte batterijcase uitbrengen.

 • dirkjan

  10 december 2015 om 8:51

  Inderdaad! Ik vind het ook nergens op slaan! Fail van Apple dit

 • macergerjeniet

  23 december 2015 om 9:25

  Inderdaad belachelijk dat Apple je een keuze aanbiedt…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!