1 oktober 2012

iFunWelke lettertypes gebruikt Apple?

Altijd al willen weten welke lettertypes Apple gebruikt in hun reclame, toetsenborden, interface, enzovoorts? In deze iFun kunnen we je alvast enkele vertellen en zo kun je zelf aan de slag om deze vervolgens te gebruiken als favoriet lettertype. ;-) Wanneer je nu naar je Apple toetsenbord kijkt zie je uiteraard letters, dit is uiteraard ook een lettertype. Het lettertype dat gebruikt wordt is 'VAG Rounded'

Het lettertype dat je in de menubalk in OS X ziet is de bekende 'Lucinda Grande', niet alleen Apple gebruikt dit lettertype. Ook Facebook gebruikt deze voor hun webpagina.

Het toetsenbord van de iPhone, iPad en iPod Touch maakt gebruik van het beroemde 'Helvetica Neue' lettertype. Maar niet alle iPhone's of iPad's gebruiken hetzelfde lettertype. Zo is het toetsenbord geoptimaliseerd voor het Retina-scherm en wordt er gebruik gemaakt van een scherpere variant van de 'Helvetica Neue'.

Voor elke promotie materiaal, Apple website, reclames en zelfs het lettertype op de doos van een Apple product is het lettertype gelijk. Hier wordt gebruik gemaakt van het 'Myriad Pro Semibold' lettertype. Origineel vind dit lettertype zijn oorsprong bij Adobe in 1992. Vandaag gebruikt naast Apple ook Google (enkel de laatste drie letter van 'Gmail'), LinkedIn, Rolls-Royce en zelfs Walmart. Apple is begonnen met het gebruiken van Myriad in 2002.

 • Ivan

  1 oktober 2012 om 20:54

  Cool om te weten en om in eigen websites/apps toe te passen lijkt me :P

 • Albert

  3 maart 2013 om 12:11

  Welk lettertype gebruikt Appletips eigenlijk voor hun logo naam?

 • Wesley Fabry

  3 maart 2013 om 12:34

  Eigen ontwerp ;-)

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!