22 april 2014

iMessage voor iOS en OS X volledig uitschakelen

imessage berichten icon retinaMet behulp van iMessage kun je gratis berichten versturen naar al je Apple vrienden die deze dienst ook hebben geactiveer. Toch zijn er een aantal iOS en OS X gebruikers die liever geen gebruik maken van deze dienst. Deze hebben de mogelijkheid om iMessage te deactiveren.

In OS X kun je dit eenvoudig doen door de Berichten applicatie te openen en te navigeren naar de menubalk Berichten ▸ Voorkeuren ▸ Accounts en verwijder hier alle ingevoerde accounts door ze te selecteren en vervolgens via de min-knop te verwijderen. Vanaf dit moment zal je geen iMessage berichten meer ontvangen.

In iOS is de iMessage functionaliteit samengevoegd met de standaard SMS-dienst. Wanneer je een bericht typt zal iOS automatisch controleren of je ontvanger de iMessage dienst ondersteund. Volg onderstaande procedure om toch iMessage uit te schakelen in iOS:

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Berichten'

imessage-uitschakelen

Schakel hier de optie ‘iMessage’ uit en onmiddellijk wordt deze dienst gedeactiveerd op je iPhone, iPad of iPod Touch. Door deze optie uit te schakelen wordt automatisch ook de functie voor leesbewijzen (afgeleverd en gelezen van een bericht) uitgeschakeld, dit is namelijk een iMessage gerelateerde functie.

Meer over iMessage kun je hier terugvinden.Reacties


  • rob roodselaar

    22 april 2014 om 9:46

    Als ik via iMessage een bericht ontvang van mijn dochters, dan krijgt mijn vrouw datzelfde bericht op haar iPad.Hoe kan ik dat veranderen ?

  • Frank

    22 april 2014 om 12:09

    Voor je vrouw een ander apple account aanmaken voor je vrouw of een ander email adres toekennen aan de ipad ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!