21 april 2014

iOS 7 Kaarten app: Locatiegegevens uitschakelen voor verbeteringen

kaarten logo 7 retinaMet behulp van de GPS functie in de iPhone kan Apple zeer nauwkeurig de positie van de iPhone bepalen op de kaart. Hierdoor kunnen verschillende applicatie gebruik maken van jouw locatie, denk hierbij aan de Kaarten applicatie, Twitter, Facebook, maar ook de Weer en Agenda applicatie en nog vele andere.

Al deze applicaties kun je terugvinden via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen, schakel bij elke applicatie de toegang tot de locatie uit door de schakelaar uit te schakelen.

Daarnaast registreert Apple je meest bezochte locaties, deze GPS waarden worden gekoppeld aan het adres dat bij je Apple ID hoort. Hierdoor kan Apple de locatie van het adres en andere adressen nauwkeuriger bepalen en kan bijvoorbeeld de kaarten applicatie verbeterde routes uitstippelen.

Verbeter-kaarten

Toch gebruikt Apple deze informatie niet alleen voor je locaties, maar ook om de kaarten applicatie te verbeteren. Uiteraard blijft dit anoniem en kan Apple de Kaarten applicatie en andere op locatie gebaseerde producten en diensten verbeteren. Mocht je toch niet willen dat Apple jouw locatiegegevens gebruikt om de Kaarten te verbeteren kun je dit uitschakelen via: Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ Veel bezochte locaties. Schakel hier de optie ‘Verbeter Kaarten’ uit.

Deze optie kan alleen toegepast worden op een iPhone 4s of nieuwer

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: