17 september 2010

Inzoomen op Exposé vensters

Wanneer je de Exposé weergave activeert (F3) met een groot aantal vensters openen dan zal je opmerken dat de vensters in het onderste gedeelte behoorlijk klein worden weergegeven. Hoe meer applicaties er geopend zijn hoe kleiner de previews worden.

Op het moment dat je met de muis over een preview in Exposé beweegt verschijnt er een blauw kader om het preview venster. Door op dat moment gebruik te maken van de spatiebalk wordt de preview tvergroot weergegeven, je kan dit vergelijken met de standaard in OS X aanwezige Quicklook feature.

Door opnieuw de spatiebalk te gebruiken wordt het venster weer als normale preview weergegeven. In Exposé is het tevens mogelijk om door je de geopende applicaties te bladeren. Activeer Exposé en gebruik de toets combinatie cmd⌘ + ~ (tilde) om door de applicaties te bladeren, deze optie is ook te gebruiken in combinatie met de spatiebalk zoals hierboven beschreven.







Reacties


 • Gerard

  17 september 2010 om 9:48

  Exposé is F3….. en F4 is voor widgets

  Groet Gerard

 • Chris

  17 september 2010 om 11:24

  Nou, dat verschilt nogal per model! Zelfs per generatie van dezelfde producten.

 • Pepijn

  17 september 2010 om 11:43

  Bij de nieuwere modelen is het inderdaad F3, ik heb dit aangepast in het artikel. Bij de wat oudere modellen is het over het algemeen F8.

 • Neman

  17 september 2010 om 18:36

  Werkt niet bij Leopard volgens mij. Enkel op Snow Leopard.
  De tilde …….waar is die te vinden aub?

 • Beetlebinkie

  17 september 2010 om 22:57

  De ~ (tilde) zit links naast de Z

 • Neman

  18 september 2010 om 9:21

  Aan Beetlebinke, ik heb een azerty toetsenbord en zie niks dan alleen de toets A

 • Annie Raaijmakers

  18 september 2010 om 11:56

  In eerste instantie dacht ik jeetje dat is gemakkelijk maar als ik cmd + en tilde indruk krijg ik een ontzettend groot beeld van de site appletips te zien.
  Ook exposé komt alleen als kleine widgets tevoorschijn en blijft niet staan zodra ik toets los laat is de ‘ normale site’ weer te zien. Dat is moeilijk bladeren hè maar misschien doe ik wat verkeerd??

Een reactie toevoegen: