18 januari 2017

iOS 10iOS 10: Split View activeren en gebruiken in Safari op een iPad

iOS safari icoon

Veel iOS gebruikers misten de optie om twee websites naast elkaar weer te geven op een iPad. Dit kan in veel gevallen ontzettend zijn. Apple lijkt geluisterd te hebben naar deze wens want vanaf iOS 10 kun je Split View gebruiken in Safari.

Via deze optie kun je twee webpagina's naast elkaar weergeven in Safari. De functie is een verlengde van de bekende Split View optie die vanaf iOS 9 beschikbaar is voor een select aantal iPads. Hiermee is het mogelijk om twee applicaties naast elkaar te draaien op een iPad, klik hier voor meer info.

Split View activeren in Safari

• Open 'Safari' in liggende weergave
• Leg je vinger op de twee vierkantjes in de knoppenbalk
• Kies voor de optie 'Open Split View'

Split view safari ios 10 activeren

Per direct worden er twee Safari vensters naast elkaar weergegeven. Beide zijn identiek aan elkaar en tonen de adresbalk, bladwijzers, favorieten, en meer. Je kunt nu beide weergaves gebruiken als Safari, deze werken namelijk afzonderlijk van elkaar.

Naast bovenstaande methode kun je Safari Split weergave ook activeren door je vinger op een link te leggen en in het pop-up menu te kiezen voor 'Open in Split View'. Wanneer deze al actief is heb je de mogelijkheid deze te openen 'aan de andere kant'.

split view safari afsluiten in iOS 10

Als dat nog niet genoeg is heb je nog een derde mogelijkheid om deze speciale weergave te activeren. Leg je vinger op een reeds geopend tabblad en sleep deze langzaam omlaag en vervolgens naar de rechter of linkerkant van je scherm. Je zal merken dat de inhoudt opschuift, wanneer je nu los laat zal Safari Split view activeren.

Let op, de twee weergaves is enkel beschikbaar voor iPad Air 2, iPad mini 4, iPad Pro of nieuwer.

Safari Split view afsluiten

De Split weergave in Safari kun afsluiten door alle tabbladen in één weergave allemaal af te sluiten of te verplaatsen (slepen) naar één weergave. Het sluiten van een tabblad kun je doen met behulp van het kruisje in het tabblad.

Lees ook: Alle nieuwe standaard widgets voor iPhone en iPad in iOS 10


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Niek

  19 september 2016 om 13:56

  Ter info: werkt natuurlijk alleen in landschap mode.
  Maar als je ze al in landschap mode hebt geopend en daarna naar portret mode gaat, dan verdwijnt de split view, maar komt weer terug als je daarna weer naar landschap gaat.

 • Yvonne

  19 september 2016 om 19:52

  Werkt niet op een iPad air 1.

 • Nick Seamore

  19 september 2016 om 23:51

  Ook niet op de iPad air 2. Was fijn geweest dat het artikel af was geweest alvorens neer te kwakken.

 • Rob

  20 september 2016 om 0:17

  iPad air 2 werkt goed , de 2 vierkantjes zoals omschreven ingedrukt houden

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 6:58

  “De functie is een verlengde van de bekende Split View optie die vanaf iOS 9 beschikbaar is voor een select aantal iPads”

  Helaas beschikken wij niet over alle iPad modellen om te testen of alle functies ook op alle iPads werken. Als Apple er niets over zegt is het prettig als onze lezers dan feedback geven of het wel of niet werkt. Dan kunnen wij dat aanpassen. Overigens ging ik er vanuit dat alleen de Split View modellen het kunnen en dat blijkt dus ook zo.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!