24 september 2016

iOS 10Kleine wijzigingen in iOS 10 (#2)

iOS 10 tips logo

iOS 10 wijzingen voor filters en cameraopties

Wanneer je een selfie van jezelf wilt maken met behulp van de iPhone, zal je merken dat de camera wisselknop niet meer op dezelfde plaats staat.

De wisselknop voor de twee camera's vind je nu naast de camera-knop. De knop voor filters bevindt zich nu bovenin het scherm. Op deze manier zijn alle effecten en extra opties op één regel te benaderen.

Siri instellingen?

Ben je de Siri instellingen kwijt? Dat is niet zo gek. In voorgaande versies van iOS kon je deze instellingen raadplegen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Vanaf iOS 10 heeft Siri haar eigen menu via Instellingen ▸ Siri. Hier vind je alle opties en instellingen voor Siri terug. Nieuw is 'Appondersteuning', hier vind je alle applicaties terug die gebruik willen en kunnen maken van Siri.

iOS 10 wijzingen in Klok, Siri en Telefoon

Een handmatig ingevoerd nummer aanpassen

Wie nog veel op de traditionele manier belt zal nog regelmatig een nummer invoeren. Dit kun je doen in de Telefoon applicatie via het tabblad 'Toetsen'. Wanneer je in voorgaande versies van iOS een fout maakte moest je het nummer (gedeeltelijk) wissen, vanaf iOS 10 kun je gewoon de cursor verplaatsen door je vinger op de foutieve plek te leggen. Laat los en tik op de delete-knop (pijl met kruisje) naast het nummer. Het nummer wordt gewist en kun je verder aanpassen.

Suggesties voor e-mailberichten tijdens het verplaatsen

Als je vaak een bepaald soort e-mailberichten verplaatst zal iOS je vanaf iOS 10 suggesties geven. Open het e-mailbericht en tik onderaan op het mapje. Als iOS suggesties heeft worden deze eerst getoond, anders wordt direct alle postbussen geopend. Staat de juiste postbus/map er niet tussen? Tik dan op 'Andere postbus'.

iOS 10 wijzigingen in Klok en Mail

Kleur bekennen

Dit is een echte kleine wijziging in iOS 10. De secondewijzer van de Klok applicatie is namelijk van kleur veranderd. Voorheen was deze rood en nu oranje. Hierdoor past deze beter bij het huidige uiterlijk van de Klok app, deze is nu zwart met oranje/wit. Heb jij de waakmelder en bedtijd al ontdekt? Klik hier voor meer info.

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


  • Martin

    24 september 2016 om 12:01

    Wat ik echt mis is dat de (custom)flags (de kleuren en namen) uit OSX Mail niet in iOS mail app overgenomen worden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!