25 november 2010

iOS 4.2 update problemen (iTunes & MobileMe)

Na het uitvoeren van de iOS 4.2 update hebben een aantal gebruikers problemen met de MobileMe synchronisatie en een lege muziekbibliotheek in de iPod applicatie. Voor beide problemen is een redelijk eenvoudige oplossing.

iTunes: Verdwenen muziekbestanden

In sommige gevallen geeft de iPod applicatie na de update aan dat er geen muziek aanwezig is op de iPhone. Dit is een foutieve melding, de mediabestanden zijn namelijk wel aanwezig op je iPhone maar nog niet geïndexeerd.

Mocht je het iTunes probleem hebben dan kan je dit met de onderstaande procedure oplossen:

1. Sluit je iPhone aan op je Mac met behulp van de USB kabel.

2. De iPhone verschijnt in linkerkolom onder het kopje ‘Apparaten’ selecteer deze en speel een willekeurig muzieknummer af. Je kan hiervoor de muziek-bibliotheek gebruiken of iedere andere aanwezige playlist.

3. Synchroniseer hierna opnieuw je iPhone.

4. Start de iPod applicatie en wacht tot je muzieknummers verschijnen (dit kan enkele seconden duren afhankelijk van het mediabestanden op je iPhone).

MobileMe: Synchronisatie problemen

Een tweede bug in iOS 4.2 kan er voor zorgen dat je iPhone, iPod Touch of iPad geen nieuwe contactpersonen of afspraken meer wil synchroniseren. Mocht dit het geval zijn dan kan je dit oplossen door de MobileMe synchronisatie van Agenda’s en Contacten uit te schakelen en na een herstart van je iPhone weer opnieuw in te schakelen.

De synchronisatie instellingen kan je terugvinden in het menu:

Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ MobileMeReacties


 • Ivan

  26 november 2010 om 18:02

  Ik had dit probleem op mijn iPod Touch 4g. Gelukkig had ik het eerder op internet gelezen (achteraf geen idee meer waar), dus keek ik gelijk bij info op de ipod. Daar stonden alle nummers gewoon (bijna drieduizend dus gelukkig niet gewist :P).
  Bovenstaande uitgevoerd en alles weer prima, hoefde niet eens te wachten toen ik ‘muziek’ opende.

 • Mats

  26 november 2010 om 20:58

  Op mijn iPad had ik een soortgelijk probleem. Toen ik voor het eerst iPod opende (op mijn iPad dus) stond de melding ‘synchroniseren geannuleerd’ op het scherm. Wat ik ook aanraakte, er gebeurde verder niets. Toen ik de iPad aansloot op mijn iMac en iTunes opende en vervolgens op muziek klikt op mijn iPad onder ‘apparaten’ stond alles gewoon nog in de bibliotheek. Na het loskoppelen reageerde iPod weer normaal. Ik hoefde niet te synchroniseren.
  Iemand iets soortgelijks gemerkt?

 • Jaap Fidder

  28 november 2010 om 12:23

  Ik heb een 3GS simlock vrij uit Belgie.
  Synchronisatie met MobileMe is met IOS 4.2.1 niet meer mogelijk.
  Ook de bovengenoemde oplossing werkt niet.
  Is er nog een andere oplossing?

 • Jaap Fidder

  30 november 2010 om 14:06

  Niet alleen werd de agenda niet meer via MobileMe gesynchroniseerd, maar ook niet meer het USB kabeltje naar de Mac.
  Nadat ik op het web in MobileMe de nieuwe versie van de agenda heb gedownload werkt alles weer als vanouds.

 • Peppijn

  1 december 2010 om 21:09

  Na de update van van mijn G4 heb ik een probleem met het bellen van mijn voicemail met behulp van mijn carkit (parrot MKi9200). 1233 intoetsen via het toetsenbord werkt prima. Met behulp van de voicemail knop werkt het niet. Lijkt wel of bluetooth dan niet schakeld. Wanneer ik de voicemail knop gebruik zonder carkit werkt deze wel. Iemand een idee hoe dit komt

 • Sander

  1 december 2010 om 23:41

  Bij mij gaat het nu opeens allemaal fout! Niet verwacht van Apple. De Macbook pro wordt warm en traag en slaat vast af en toe, het synchroniseren met Mobile Me lukt niet meer en via iTunes loopt het telkens vast op het synchroniseren van de Agenda’s. En nu ben ik de agenda’s in mijn iPhone en iPad ook kwijt. Als dit zo doorgaat met de dure Applespullen ga ik weer terug naar Windows. Wat een zooi.
  Wie heeft de oplossing?

 • Miranda

  5 december 2010 om 16:00

  Door deze update, 4.2, was ik al mijn muziek kwijt!
  iTunes zou alles terugzetten, dat gaf hij ook aan, maar ik kon het mooi zelf doen.
  Ben ik niet blij mee, maar okey.
  Ben weer een paar dagen zoet.

 • Daan

  8 december 2010 om 8:06

  Mijn iPhone 4 crasht sinds iOS 4.2 vaak als ik me iconen wil indelen in mappen. Probeer maar eens hij wordt bij mij opeens heel sloom en dan na 30 sec doet ie het weer.

 • Joop

  6 juli 2011 om 20:03

  Ik heb ook een probleem met MobileMe.
  Als ik naar mijn acc. ga via het inlogscherm, kom ik in het scherm Find My IPhone, ik kom niet uit dit scherm, wie kan me helpen!

Een reactie toevoegen: