26 november 2010

iOS 4.2: Zoeken in een webpagina

Via het contactformulier en twitter heb ik een groot aantal vragen gekregen met betrekking tot de zoekfunctie in Safari. Het is in iOS 4.2 mogelijk om te zoeken op de webpagina die je op dat moment bezoekt. De werking is blijkbaar niet voor iedereen duidelijk.

De verwarring komt waarschijnlijk door het feit dat je de zoekopdracht moet invullen in het standaard Safari zoekveld rechtsboven in de interface. Er is dus geen extra icoon of invoerveld toegevoegd waarmee je kan zoeken binnen de webpagina.

Na het intypen van de zoekopdracht in het standaard zoekveld verschijnen de resultaten. Onderaan deze resultaten verschijnt de tekst: ‘Op deze pagina (xx gevonden)’. Als er resultaten zijn gevonden dan verschijnt de optie: 'Zoek' gevolgd door de zoekterm. Door hier op te tappen wordt je direct naar het eerste resultaat op de webpagina gebracht. Het zoekresultaat wordt met behulp van een gele markering aangegeven.

Met behulp van de knop 'Volgende' spring naar het volgende resultaat en met 'Gereed' ga je terug naar de normale webpagina weergave.

Op de iPad heb je links van de 'Gereed'-knop nog de mogelijkheid om een nieuwe zoekopdracht in te typen. Deze mogelijkheid ontbreekt op de iPhone.Reacties


 • BieFee

  26 november 2010 om 9:17

  Bedankt voor de uitleg(toppie)

 • Robert

  26 november 2010 om 9:20

  Waarschijnlijk niet op de 3G?!

 • Eric

  26 november 2010 om 19:50

  Snif, werkt niet op m’n iPod Touch 2G :(

 • Stijn

  28 november 2010 om 23:37

  Bedankt!
  Ben ik al even naar op zoek. Zit deze functie goed verstopt. Ze hadden beter een snelkoppeling bijgezet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!