26 november 2010

OS X Mail: Standaard email velden aanpassen

mail-icon-pngWanneer je in OS X Mail een nieuwe email aanmaakt dan kan je daarin de geadresseerde, kopie adressen (cc) en onderwerp invullen. Er zijn echter nog een aantal velden beschikbaar die niet standaard zijn geactiveerd.

Om toegang te krijgen tot de extra velden open je een nieuwe email (1) en klik je op de "Opties"-knop (2) in het menu wat verschijnt kies je voor de optie "Pas aan" (3). Je krijgt nu de extra velden te zien (4).

Door een extra veld aan te vinken zal deze standaard verschijnen wanneer je een nieuwe email aanmaakt. Wanneer je over meerdere email accounts beschikt kan je hierin ook aangeven welk account je standaard wilt gebruiken. Als extra optie kan ook het priority veld en handtekening ingesteld worden.

Omgekeerd werkt het natuurlijk ook, wanneer bijna je nooit gebruik maakt van de blinde kopie optie (BCC) dan kan je deze ook uitschakelen.

email-optiesReacties


 • Rob Vermeulen

  26 november 2010 om 16:18

  Helaas is BCC: ook in OS X Mail nog steeds een verstopt veld, dat je speciaal tevoorschijn moet toveren. Dat doen dus aleen mensen die überhaupt van het bestaan afweten, en daardoor zijn er nog steeds heel veel gebruikers die hele adreslijsten in Aan: of CC: zetten, zodat al die adressen ongewenst verspreid worden. Wanneer komt er eens een mailclient die waarschuwt als je dat doet? Of die standaard BCC: laat zien en CC: alleen als je het speciaal inschakelt? Zou een prachtige stunt van Apple zijn om hier het voortouw te nemen.

 • Chris

  24 februari 2015 om 10:11

  Hoi Apple tips,

  Precies de tip die ik nodig heb, alleen ik heb optie 2 niet in mijn mail opties, weten jullie hoe ik die aan kan zetten?

 • Chris

  24 februari 2015 om 10:11

  ik bedoel optie 3! de “Pas aan…” optie

 • Floor

  1 oktober 2015 om 15:22

  Ik heb ook optie 3 “Pas aan..” niet in mijn lijstje staan. Enig idee hoe ik dan een Van veld kan aanmaken? Ik heb drie e-mailadressen aan mijn Mail gekoppeld en ik kan alleen vanuit mijn ene Gmail-account mailen nu.
  Bedankt alvast!

Een reactie toevoegen: