10 maart 2012

iOS 5iOS 5: Debug functies activeren

Op het internet zijn een aantal mobileconfigs bestanden voor iOS opgedoken waarmee debug functies binnen iOS kunnen worden geactiveerd. De mobileconfigs zijn gemaakt door de iOS hacker Chronic Wire en de bestanden geven je de mogelijk om de debug functie voor Bluetooth, iMessage en video calls te activeren.

Voor het activeren van de debug opties is geen Jailbreak noodzakelijk, door op één van de onderstaande links te tappen krijg je de mogelijkheid om de mobileconfig voor de gekozen functie te installeren. Nadat deze is geïnstalleerd zal de debug functie worden geactiveerd in de instellingen van de betreffende functie.

Mobileconfig bestanden:

Bluetooth Debugging
Video Calls Debugging
iMessage Debugging

Je schakelt de geactiveerde debug functies weer uit door de mobileconfig bestanden weer te verwijderen:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Profiel

De debug functies zijn misschien niet interresant voor de normale iPhone gebruiker. Echter in geval van problemen kunnen deze inzicht geven wat er fout gaat bij een bepaalde functie.

Daarnaast is het interresant om te zien dat met behulp van mobileconfig bestanden extra functionaliteit in iOS kan worden geactiveerd.Reacties


 • Rob

  10 maart 2012 om 9:43

  Wat kan ik met die functies ?!

 • iHansz

  10 maart 2012 om 9:49

  @Rob dat vroeg ik me dus ook af…

 • Jaromir

  10 maart 2012 om 10:07

  Wat kan ik ermee?

 • Luc

  10 maart 2012 om 10:59

  Wat is het nut ervan ?

 • Simon

  10 maart 2012 om 12:49

  Idem de vraag, wat is het nut, graag antwoord. Had er in het verhaal even bij moeten staan. Verder fijn programma met al deze tips, hoe geroutineerd ook, je vind er altijd nog wel iets bij.

 • Timothy de Leeuw

  10 maart 2012 om 13:02

  Wat doet dit? Waarom zou ik dit willen doen?

 • Richard IJzermans

  10 maart 2012 om 13:07

  De debug functies zijn misschien niet interresant voor de normale iPhone gebruiker. Echter in geval van problemen kunnen deze inzicht geven wat er fout gaat bij een bepaalde functie.Daarnaast is het interresant om te zien dat met behulp van mobileconfig bestanden extra functionaliteit in iOS kan worden geactiveerd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!