10 maart 2012

Vijf handige tips voor iOS (Deel 1)

Ontvangers slepen in Mail

In mail bestaat er de mogelijkheid om de ontvangers van het nieuwe bericht te slepen tussen de 'aan', 'kopie' en 'blinde kopie' velden. Dit kan handig zijn als je per ongeluk iemand een blinde kopie wilt versturen in plaats van een gewone kopie. Om de ontvangers te slepen binnen de velden tap je op de naam van de ontvanger tot deze gaat zweven, nu kun je hem slepen naar een andere veld en laat vervolgens los om hem te plaatsen.

Verwijder specifieke websitedata

Je kun er voor kiezen om de hele cache te verwijderen van de Safari-app op je iDevice, ook is het mogelijk op specifieke websitedata te verwijderen. Ga hiervoor naar:

instellingen ▸ Safari ▸ Geavanceerd ▸ Websitedata

Door middel van een swipe-beweging naar rechts op de url komt de 'verwijderd'knop te voorschijn. Tap op 'Verwijder' om de data te verwijderen.

Toetscombinaties toevoegen

Met toetscombinaties is het mogelijk om complete zinnen of woorden in te typen met behulp van een zelf gedefinieerde toetscombinatie. Je kunt bijvoorbeeld de toetscombinatie ‘mvg’ gebruiken om ‘Met vriendelijke groet,’ in een e-mail te typen. De toetscombinaties verschijnen op zelfde manier als de spellingcontrole, de suggestie wordt automatisch weergegeven en kun je bevestigen met behulp van de spatiebalk. Om toetscombinaties in te stellen ga je naar:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toestenbord ▸ Nieuwe toetscombinatie…

Navigeren in de Agenda-app

Wanneer je gebruik maakt van de dag-weergave in de agenda app, kun je navigeren doorheen de dagen met behulp van de pijltjes die links en rechts van de datum staan. Het is echter veel sneller door met een eenvoudige swipe-beweging naar links of rechts te navigeren tussen de dagen heen.

Weersverwachting per uur bekijken

Wanneer je in de Weer app van boven naar beneden swiped krijg je de weersverwachting voor de komende uren afzonderlijk te zien.
De weersvooruitzichten zijn ook terug te vinden als widget in het nieuwe iOS 5 berichtencentrum. Door een swipe vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te maken activeer je het berichtencentrum. In eerste instantie wordt alleen het lokale weer getoond, met behulp van een horizontale swipe over de widget kun je de weersvooruitzichten van de komende dagen bekijken.Reacties


 • Roy

  10 maart 2012 om 9:36

  Zitten goede tips tussen. Super.

 • Vince

  10 maart 2012 om 9:56

  Ik heb een vraag over Safari private browsing op de iPhone/iPod touch/iPad. Als mijn iDevice sync met iTunes, geeft hij aan dat hij de private browsing data opslaat. Hoort dit te gebeuren?

 • Laurens

  10 maart 2012 om 10:17

  Bedankt!

 • Joeri

  10 maart 2012 om 10:32

  “Dit kan handig zijn als je per ongeluk iemand een blinde kopie wilt versturen in plaats van een gewone kopie.”

  Ik stuur graag per ongeluk mailtjes… Hou d’r van!

 • renze

  10 maart 2012 om 19:12

  Bij de weer app hoef je niet te swipen voor het weer per uur. Gewoon een simpele touch volstaat.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!