3 november 2011

iOS 5iOS 5: Een alternatieve manier om apps te verwijderen

Onder iOS is het vrij eenvoudig om een app te verwijderen van je iDevice. Tap op het icon van de App en houd deze enkele momenten ingedrukt. De icons beginnen te 'wiggelen' en met behulp van het kruisje kun je de app verwijderen. Waneer er geen kruisje verschijnt heb je te maken te met een native iOS applicatie die je niet kunt verwijderen.

In iOS 5 is er echter nog een andere manier aanwezig om apps te verwijderen van je iDevice.

Ga naar Instellingen ▸ Algemeen ▸ Gebruik. In scherm wat nu verschijnt krijg je een lijst van geïnstalleerde apps te zien en hoeveel geheugen deze gebruiken. Door te tappen op een app verschijnt een informatie scherm en kun je met behulp van de knop 'Verwijder app' de applicatie verwijderen.

Geen schokkende nieuwe functie, maar deze kan wel erg handig zijn als je snel wat extra geheugen wilt vrijmaken op je iDevice en de methode werkt iets sneller dan de springboard methode.

Marco, bedankt voor de tip!Reacties


 • Melvin

  3 november 2011 om 10:02

  Hoeveel betaalt T-Mobile jou om vol bereik aan te geven? ;-)

 • piet

  3 november 2011 om 10:33

  das handig.

 • Laurens

  3 november 2011 om 10:37

  @Melvin
  Dat heb ik nou ook maar een enkele keer gezien, vol 3G bereik…

 • iDennis

  3 november 2011 om 12:45

  Ik woon ver achteraf en heb nagenoeg altijd 5 streepjes bereik bij T-Mobile. Vroeger gebruikte ik het fantastische (Uhum) netwerk van KPN, en had ik bijn nooit bereik. Wil dus niets zeggen.

 • Annie

  3 november 2011 om 13:04

  Prima tip, daar kan je wat mee!

 • ronald

  3 november 2011 om 15:52

  Werkt dit sneller dan de springboardmethode? Op deze manier moet je vaak klikken; kan me niet voorstellen dat ’t sneller is.

 • iMC

  3 november 2011 om 16:56

  Ik heb IOS5 op mijn iPad staan en daar zag ik deze functie ook. Toch wel handig om te zien hoeveel ruimte elke app inneemt.

 • Roel

  15 december 2011 om 1:18

  Maar wat doe je als je niet de app maar wel de Documenten/gegevens wilt verwijderen? Bij de VI-app groeit dit enorm (had meer dan 2 GB). Ik had die ruimte nodig en heb eerst de app verwijderd en daarna weer geïnstalleerd.

 • Ik

  17 december 2012 om 23:01

  Kan het ook op een iPod ik zie geen knop met; verwijder app

 • Marie

  20 mei 2014 om 13:19

  Bij mij verschijnt de verwijder-knop niet (bij instellingen, algemeen, gebruik). Ik heb ze daarnaast ook op itunes verwijderd. Daar blijven ze ook staan… (het knopje verwijder is inactief, lichtgrijs, ik kan er niet meer op klikken). Enig idee?

 • Nico Seghers

  7 april 2015 om 9:50

  Bij mij kan ik de apps ook niet verwijderen krijg geen kruisje te zien en ook via de andere weg ( instellingen , algemeen , gebruik ) niet . En via iTunes op pc ook niet weg te krijgen . Iemand idee ?

 • Chiara

  3 maart 2016 om 13:28

  Ik word er echt zo stronte chagerijnig van dat ik die apple apps niet kan verwijderen.. Ik heb echr alles van m’n telefoon gegooit dat niet cruciaal is. Maar alsnog is mijn geheugen blijkbaar zo vol dat ik intussen niet eens meer op whatsapp kan. De apps die ik never nooit niet gebruik zou (vrijwel alle appleapps) zou ik zo graag weg willen gooien om plaats te schaffen, maar dat kan dan weer niet! Echt onwijs frustrerend!!

 • Wesley Fabry

  3 maart 2016 om 13:33

  @Chiara misschien moet je dit eens even bekijken: Opslagruimte vrijmaken op je iPhone, iPad en iPod Touch: http://www.appletips.nl/ios-opslagruimte-op-je-iphone-ipad-en-ipod-touch-vrijmaken/

Een reactie toevoegen: