18 september 2011

iOS 5iOS 5 features: Woordenboek definities

iOS 5 heeft de beschikking gekregen over een ingebouwde Engelstalige Dictionary, een digitaal woordenboek op basis van de Oxford American Dictionary. De dictionary is te benaderen met behulp van de tekstselectie opties binnen iOS.

Selecteer een Engelstalig woord in een tekst, website of e-mail en selecteer de optie 'Definieer', wanneer het geselecteerde woord wordt herkend dan zal het speciale Dictionary scherm verschijnen met daarin een uitgebreide definitie.

Helaas is er (nog) geen Nederlands woordenboek aanwezig, misschien dat dit nog gaat veranderen in de definitieve versie van iOS 5 maar de kans hierop is uiterst klein. In Mac OS X is namelijk al jaren alleen een Engelstalige versie aanwezig. De dictionary is echter wel ontzettend handig om snel de betekenis van een Engels woord op te zoeken.Reacties


 • gielk

  18 september 2011 om 12:48

  zal wel leuk zijn als dit nog komt

 • Fred

  19 oktober 2011 om 17:32

  handig, bij mij alleen kopieer in de tekstballon.

 • Gerda

  21 oktober 2011 om 15:17

  Bij mij werkt dit ook niet, kan alleen kiezen voor kopieer…

 • Piet

  1 november 2011 om 18:44

  Als het niet werkt, probeer het volgende: zet bij instellingen (algemeen – internationaal) de taal op engels, en daarna weer terug op nederlands. Het werkt alleen op engelse woorden die in de dictionary staan.

 • Hans

  3 november 2011 om 19:23

  Piet, bedankt! Dit was precies waar ik naar op zoek was. Nu werkt het bij mij ook.

Een reactie toevoegen: