31 oktober 2011

iOS 5: Zoek mijn vrienden combineren met beperkingen

Met de nieuwe app 'Zoek mijn vrienden' kun je de locatie van je vrienden bekijken. Deze app is natuurlijk ook te gebruiken om te controleren waar je kinderen, vrouw of man zich bevinden. Dit is niet helemaal waterdicht want de optie om je huidige locatie te delen kan eenvoudig in de app weer worden uitgeschakeld. Wanneer je dit wilt voorkomen kun je gebruik maken van de iOS 5 beperkingen optie.

Deze optie is terug te vinden in: Algemeen ▸ Beperkingen. Wanneer er nog geen beperkingen actief zijn, dien je deze optie eerst te activeren met de knop 'Schakel beperkingen in'. Hierna wordt er gevraagd om een pincode in te geven, deze pincode geeft je in de toekomst toegang tot de beperkingen. Onthoud deze pincode goed, wanneer je deze verliest heb je geen toegang meer tot de beperkingen. In dat geval kun je alleen met behulp van een volledige restore weer toegang krijgen tot de beperkingen.

Na het instellen van de pincode krijg je toegang tot de instellingen. Scroll naar 'Zoek mijn vrienden' en tap hierop. Selecteer in het nieuwe scherm de optie 'Sta wijzigingen niet toe'. Vanaf dat moment kan er niets meer worden gewijzigd in de instellingen van de Zoek mijn vrienden app. Tevens is het niet meer mogelijk om de app te verwijderen.

Om dit soort ellende te voorkomen is het verstandig om zo snel mogelijk een pincode voor de beperkingen in te te stellen. Hierdoor kan niet niemand je ongewenste beperkingen opleggen.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!