7 november 2012

iOS 6iOS 6.0.1: Problemen met de Wi-Fi schakelaar oplossen

Verschillende iPhone gebruikers hebben sinds de update van iOS 6.0.1 problemen met hun Wi-Fi verbinding. De iPhone kan geen verbinding meer maken met het netwerk omdat de schakelaar in het menu gedeactiveerd is. Deze wordt grijs weergegeven, hierdoor is het onmogelijk de Wi-fi verbinding te activeren en instellingen te wijzigen.

Apple heeft toegegeven dat ze op de hoogte zijn van dit probleem en heeft online een aantal oplossingen geplaatst. Ondermeer dien je vliegtuigmodus hebben uitgeschakeld en wanneer je na een reboot nog steeds de Wi-Fi functie niet kun activeren is het aan te raden om de netwerkinstellingen te herstellen, dit doe je via onderstaande procedure:

• Open Instellingen
• Tap op 'Algemeen'
• Selecteer de optie 'Stel opnieuw in
• Tap vervolgens op 'Herstel netwerkinstellingen'

Wanneer je bovenstaande optie hebt uitgevoerd en nog steeds geen Wi-fi verbinding kunt activeren kun je de iPhone volledig herstellen, dit kun je via:

Instelling ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel alle instellingen

Wanneer de iPhone opnieuw opstart dien je de iPhone wel als 'nieuw' in te stellen. Apple geeft aan wanneer bovenstaande oplossingen niet werken je contact kunt opnemen met Apple om samen naar een alternatieve oplossing te zoeken.

Meer tips over netwerk kun je hier terugvinden.

Bron: discussions.apple.comReacties


 • Redmer

  7 november 2012 om 12:43

  Alle bovenstaande opties geprobeerd, maar werkt niet. Iemand nog andere tips? iPhone 4S met iOS 6.0.1.

 • Stoffel

  7 november 2012 om 20:52

  @Redmer, “Apple geeft aan wanneer bovenstaande oplossingen niet werken je contact kunt opnemen met Apple om samen naar een alternatieve oplossing te zoeken.”

 • marc

  8 november 2012 om 8:01

  Ja, ik heb ook Apple gebeld en heb een nieuwe toegezonden gekregen. Gelukkig doet deze het nu wel goed, ben ik heel blij mee. Maar heb er wel een extra verzekering voor moeten afsluiten, dat vind ik dan wel weer jammer!! Lijkt wel of ze dit doen om verzekeringen af te laten sluiten, verkapte verdiensten :)

  Maar goed, ik heb nu een nieuwe gekregen (nieuw zal die niet zijn maar hij ziet er goed uit en werkt). Alles werkt, ook na de update naar 6.0.1. en ik ben er blij mee. Misschien toch ook een tip aan ieder ander, bel Apple en leg uit wat je probleem is en zeg dat je best teleurgesteld bent in Apple!!

 • madddriver

  8 november 2012 om 11:07

  Bij herstel netwerkinstellingen worden wel alle wachtwoorden van de WiFi gewist!

 • Leon

  9 november 2012 om 11:08

  Gisteren apple gebeld, alles teruggezet naar fabrieksinstellingen, nog steeds geen wifi verbinding meer mogelijk met mijn netwerk. Iphone kan ik naar apple opsturen en kosten kunnen oplopen tot boven de 160,- euro! Toch vreemd dat apple updates aanbevelen en als de boel niet meer werkt ze niet thuis geven.

 • Tommoch

  12 november 2012 om 18:20

  Ook alle oplossingen geprobeerd, niks hielp totdat ik een reset van mijn router deed. Problem solved.

 • Petra

  28 november 2012 om 21:35

  Het gekke is dat ik wel Wi-Fi verbinding heb, alleen in iTunes krijg ik de melding dat er geen netwerkverbinding is. Ik heb een iPhone 4s en iOS 6.01.

  Iemand een idee?

 • Teun

  13 december 2012 om 9:27

  is het zo dat je helemaal geen wifi verbinding hebt?
  ik heb problemen op mn werk met de wifi, maar thuis gaat ie gewoon goed.

  iemand daar last van?

 • Francis

  3 januari 2013 om 11:40

  Ik heb ook problemen op het werk met mijn wifi. Heb wel verbinding maar zowel Facebook als Ruzzle werken niet. Facebook zegt dat hij geen netwerkverbinding heeft!
  Wie heeft de oplossing?

 • Annick

  5 februari 2013 om 0:34

  mijn vakje van wifi ziet namelijk grijs kan dus wifi niet aanduiden heb alles gdn netwerk gereset hielp niet dan ipgone helemaal reset ingesteld als nieuw en nog geen klote verandering in da spel kost stukken van mensen maar werkt niet eens fatsoendelijk !!! loop hier al maanden mee rond HELP !!!!!!

 • barry

  5 februari 2013 om 19:46

  na het updaten van iOS 6.1 geen wifi meer en de batterij zuigt zeer snel leeg.
  alles gedaan wat ik kon doen en nog steeds dezelfde problemen.
  naar business center gegaan van kpn en nu is het wachten op een nieuwe iphone 4s want ze hadden hem niet meer op voorraad.voor mij waren er al 3 mensen met dezelfde problemen geweest.
  zeer slechte UPDATE

 • freek

  5 februari 2013 om 20:09

  eerst wifi uitzetten,telefoon uitzetten,opnieuw opstarten,dan wifi weer aanzetten

 • peggy

  17 februari 2013 om 10:56

  wifi grijs, telefoon terug naar apple, (nieuw) toestel van apple gekregen, 5 dagen later weer hetzelde probleem !!!!!!!! nieuwe dus ook weer retour naar apple, word het niet eens tijd dat apple dit probleem serieus aan gaat pakken……..

 • Mobidick

  17 februari 2013 om 15:26

  Apple gooit er met de pet na!

 • Thomasssss

  26 februari 2013 om 16:27

  @peggy had jij nog garantie op de iPhone? En welke iPhone heb jij? Ik heb namelijk zelfde probleem maar heb geen garantie meer.

 • Mark

  7 maart 2013 om 22:56

  Sinds de update 6.1.1 valt wifi constant weg zodra ik het wil gebruiken. Batterij snel leeg omdat hij blijft zoeken. Hoopte met 6.1.2 dat het zou worden opgelost, maar helaas….nog steeds een 4s zonder wifi. Heel frustrerend.

 • ferry

  7 maart 2013 om 23:37

  steeds keer op keer moeten resetten wat gaat apple hier aan doen. Ben er zo klaar mee. Inmiddels over mijn mb’s heen opdat ik geen wifi heb. fijn die updates van apple dit gaat ze klanten kosten

 • Shanon

  23 maart 2013 om 17:51

  wacht inderdaad met smart op een update die deze bug fixt, want heb alles geprobeerd maar niks werkt!

 • Henk

  26 maart 2013 om 13:44

  Heb net mijn iPhone 4 geüpdatet naar laatste IOS. Nu ziet de iPhone mijn router niet meer. Alles geprobeerd, ook de tips die hierboven staan. Niets werkt en helpt. Krijg zo langzamerhand een hekel aan Apple.
  Iemand nog een tip?

 • sazz

  27 maart 2013 om 23:13

  iphone 4s 6.1.3 hier ook iPhone probleem na update geen wifi meer.
  Vakje is grijs. Ook naar BT blijft hij zoeken

 • SP!NaL

  29 maart 2013 om 21:41

  Vandaag had mijn vrouw het zelfde probleem.
  De wifi knop was grijs (bleutooth werkte wel).

  Na het proberen van de suggesties die ik her en der vond op verschillende websites was de knop weer actief.

  Omdat ik zeer blij ben dat het hersteld is wil ik toch mijn acties delen en hoop dat er toch iemand iets aan heeft. Ondanks dat het werkt kan ik niet verklaren wat de doorslag gaf, vandaar even een opsooming van al mijn genomen acties:

  – telefoon herstart (geen resultaat)
  – Bluetooth test.
  – Netwerkinstellingen hersteld. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. (geen resukltaat)
  – Telefoon aan laptop gekoppeld.
  – Itunes geupdate.
  – Telefoon geupdate naar 6.1.3 (tot nu geen resultaat)
  – Backup (itunes) gemaakt om het toestel naar fabrieks instellingen te herstellen.
  – Voordat ik ging resetten heb ik het toestel uit gezet. En verder gegaan met google-en. Het toestel nog steeds gekoppeld aan laptop.
  – Toestel na een minuut of 3-5 weer ingeschakeld en de knop was weer actief. Toestel was nog steeds gekoppeld aan laptop.

 • SP!NaL

  29 maart 2013 om 21:43

  Vandaag had mijn vrouw het zelfde probleem. (4s)
  De wifi knop was grijs (bleutooth werkte wel).

  Na het proberen van de suggesties die ik her en der vond op verschillende websites was de knop weer actief.

  Omdat ik zeer blij ben dat het hersteld is wil ik toch mijn acties delen en hoop dat er toch iemand iets aan heeft. Ondanks dat het werkt kan ik niet verklaren wat de doorslag gaf, vandaar even een opsomming van al mijn genomen acties:

  – telefoon herstart (geen resultaat)
  – Bluetooth test.
  – Netwerkinstellingen hersteld. Ga naar Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Herstel netwerkinstellingen. (geen resukltaat)
  – Telefoon aan laptop gekoppeld.
  – Itunes geupdate.
  – Telefoon geupdate naar 6.1.3 (tot nu geen resultaat)
  – Backup (itunes) gemaakt om het toestel naar fabrieks instellingen te herstellen.
  – Voordat ik ging resetten heb ik het toestel uit gezet. En verder gegaan met google-en. Het toestel nog steeds gekoppeld aan laptop.
  – Toestel na een minuut of 3-5 weer ingeschakeld en de knop was weer actief. Toestel was nog steeds gekoppeld aan laptop.

 • jan

  1 april 2013 om 18:41

  KLOTE apple, ben 2 maal alles kwijt geraakt door dat reset gedoe! en nog geen wifi.. k word hier zo ziek van

 • Andyman

  4 april 2013 om 14:00

  Hetzelfde probleem met Iphone 4S en Ios 6.1.2 Onder garantie binnengebracht. gisteren, na 3 Weken nieuw? (gerefurbished!) toestel gekregen.
  Diezelfde avond, na het terugplaatsen van men image via Itunes, een uurtje gewerkt en wifi opnieuw grijs.
  Daarnet terug binnengebracht ter herstelling

  Blijkbaar heeft de firma die de licentie heeft om Iphone te herstellen in Belgie de gewoonte om zonder te testen een ander toestel terug te sturen.

  Gewoon nieuwe cover erop en klaar… maar dus wel een toestel en batterij! dat ooit bij iemand anders gediend heeft…

  ik houd jullie op de hoogte, maar allicht was dit toch mijn laatste apple product!

 • Thug life

  11 april 2013 om 12:30

  Kanker Apple!! Liefst knal ik jullie fucking neer.. Updates te maken,waar mensen alleen maar kosten aan over houden.!! Ziek voor woorden toch… Maargoed blijkbaar worden die tering lijers er zo rijk van.. Fuck Apple motherfuckers. Gr. Thug life

 • Tom Covt

  23 april 2013 om 20:51

  Ik heb ook dat probleem met de 4s, ik zit veel voor mijn werk in Buitenland en hoop dat ze mijn 3G vergoeden. Dat is natuurlijk wishfull thinking. Bij mij werkt ook Bluetooth niet meer. Heeft iemand ook dat probleem.

 • jari

  25 april 2013 om 23:17

  bij mij is het icoontje van wifi grijs, kan het niet aanklikken, heb de instellingen gewist en is er nog steeds, wat moet ik doen?

 • H.van der Veen

  17 mei 2013 om 15:46

  Heb de Iphone 4S aangeschaft voor m’n dochter. Helemaal happy. Nu ontzettend pissig. Webtegoed 1Gb weg, 40 euro bijbetalen.
  Al het bovenstaande geprobeerd. Enige werkende oplossing was ios 5 terugzetten en zie: wifi werkt weer. Ze sluit hem aan op Itunes:/ en ios 6.0.1 is weer terug.??? Opnieuw ios 5 geïnstalleerd. Nieuwe itunes installeren met ios 5. Alles werkt weer.!!!!!
  Volgende dag wifi weer weg, ios 6.0.1 staat er weer op, rara hoe kan dat in hemelsnaam. /////// Een heel boze vader.

 • Vera

  19 mei 2013 om 11:33

  Heb iphone 4S versie 6.1. Upgraden naar 6.103 kan niet omdat ik geen wifi heb. Heb nu ook geen wifi meer; wifi knop grijs.
  Heb fabrieksinstellingen gereset, uit en aan gezet, modem en router gereset, niets werkt. Wifiknop werkt weer, maar wifiverbinding komt soms, maar valt steeds weer weg.
  Wat kan ik nog meer proberen?

 • Vera

  19 mei 2013 om 11:48

  Heb iphone 4S versie 6.1. Upgraden naar 6.103 kan niet omdat ik geen wifi heb. Heb nu ook geen wifi meer; wifi knop grijs.
  Heb fabrieksinstellingen gereset, uit en aan gezet, modem en router gereset, niets werkt. Wifiknop werkt weer, maar wifiverbinding komt soms, maar valt steeds weer weg.
  Wat kan ik nog meer proberen?

  PS: graag op deze reageren, dank u!

 • Kimmie

  24 mei 2013 om 16:04

  Voorheen ook vaak dit probleem gehad, alle optie’s geprobeerd tot mijn telefoon leeg was en uitviel. Nadat ik hem aan de lader had gelegd en had opgestart deed wifi het weer. Na een paar dagen deed hij weer vreemd, wifi had geen verbinding maar bleef zoeken en zoeken, dus batterij zo leeg. Uiteindelijk is nu voor de zoveelste keer mijn wifi balk grijs. Hen nu eindelijk actie ondernomen, eerst een 0800 nummer gebeld van apple support, had een saaie gast aan de lijn die iedere keer zei dat het vervelend was voor me. Reparatie zou maximaal 211(!) euro kosten, maar dan zou ik mijn telefoon 2 tot 4 dagen kwijt zijn. Ook kon ik ervoor kiezen om 29 euro bovenop de 211 euro te betalen, dan kwamen ze mijn telefoon halen binnen 4 dagen en kreeg ik er een nieuwe voor terug (ik denk een gebruikte). Dat was te duur naar mijn mening.

  Nu dus tot de oplossing gekomen, gsm-eindhoven gebeld. Het is een software probleem als je balk grijs is, maar bij mij wisselt hij steeds. Morgen ga ik naar hun toe, als het moet gemaakt worden kos het 90(!!!) euro maximaal. En anders moet ik wachten op een apple software update.

  Thanks to gsm-eindhoven met hun hulp. Ik laat morgen weten of het gewerkt heeft.

  Verder aan de mensen met een grijze wifi balk, wacht even op de nieuwe apple software update, het kan hierna verholpen zijn, zo niet kun je nog steeds actie ondernemen.

  Groetjes Kimmie

 • Attila

  28 mei 2013 om 23:39

  Wifi knop blijft grijs. Alle tips al geprobeerd, maar helaas. Apple store gebeld kon nieuwe krijgen naar moet betalen en dat binnen 3 maanden na aanschaf!!! Ik dacht het niet, ga er een bodemprocedure tegen beginnen. Heeft me al genoeg geld gekost ook zakelijk. Dat ze me maar gratis een nieuwe geven of…. Als iemand hun ook wilt aanklagen graag, samen staan we sterk.

 • Gerielos

  28 mei 2013 om 23:45

  Ook problemen met wifi op iPhone 4s.
  Hoop dat een update binnenkort de problemen verhelpt.
  Geduld dus maar……

 • Jolie

  3 juni 2013 om 1:38

  Ook ik heb geen wifi meer doordat de knop grijs is! Alle mogelijkheden al geprobeerd maar helaas! Van instellingen terug zetten tot het herstellen via ITunes. Niets werkt?!
  Nog iemand ideeën over hoe dit aan te pakken?!

 • jacky

  4 juni 2013 om 18:03

  Ik heb het probleem ook en ik kan je vertellen dat het een hardware probleem is.
  Als je de telefoon voor een nacht helemaal uit zet en s’morgens weer opstart doet de wifi het waarschijnlijk weer ( zelfde als hem in de vriezer leggen ) maar dat is van korte duur. Zodra het wifi processortje warm wordt is het afgelopen en valt ie weer in de oude storing. Gewoon shit apple hardware.
  Dikwijls hebben de mensen die dit probllem ook hebben dat de telefoon regelmatig erg warm werd.

 • Marlie

  11 juni 2013 om 19:12

  Mijn probleem is precies hetzelfde..
  Balkje is grijs, alle fabrieks- en netwerkinstellingen hersteld.. Nog steeds geen wifi. Uiteindelijk toch maar met de luitjes van apple gebeld dat ze dit niet kunnen maken. Omdat ik bij een zaak de wifi-antenne heb proberen te laten vervangen, wat uiteindelijk niets geholpen heeft is mijn garantie eraf gegaan. Een kleine reparatie zei de man.. Maar deze kleine reparatie gaat wel 211 euro kosten.. Makkelijk geld verdienen dus voor die mensen daar! Daarnaast vonden zij het doodnormaal dat dit met een software probleem gebeurd is. Hopelijk verhelpt het bij een volgende update en anders ga ik het ook proberen bij gsm-eindhoven, daar hebben ze me al meerdere problemen die ik heb gehad verholpen.
  Voor mij geen iphone meer!

 • pieter

  14 juni 2013 om 7:41

  Las ergens de volgende tip.

  Schakel je telefoon helemaal uit leg hem een half uurtje in de vriezer en zet hem weer aan dan werkt je wifi weer als een kogel.

 • lentjuh

  20 juni 2013 om 19:28

  Hoe betrouwbaar is die vriezer gebeuren..????
  Wil het proberen maa durf niet-

  Is dalijk me 4s helemaal kwoot

 • Glen

  24 juni 2013 om 11:51

  Ik had hetzelfde probleem. Wifi werkte erg slecht en kreeg geen bereik meer, na de telefoon herstart te hebben ging Wifi helemaal niet meer aan. Wifi bleef grijs op mijn iPhone 4S met iOs 6.1.3. Alles geprobeert wat Apple aanraad, zelfs compleet herstel, maar alles tevergeefs.

  Er gaan geruchten dat als je de iPhone in de vriezer stopt, het dan opgelost is. Heb dit ook geprobeert, maar dit is slechts een tijdelijke remedie. Niet aan te raden dus!

  Toen ben ik iemand op internet tegengekomen die het antwoord had. Ik had alles al geprobeert, dus wilde dit ook proberen:
  Volgens hem had het heeft iets te maken met de temperatuurwaarden.

  – Zet de telefoon uit
  – Pak een haardoger en zet deze op de hoogste stand
  – Zet de telefoon op z’n kant en richt 3 minuten op de hoek waar de koptelefoon ingang zit.
  – Nadat de telefoon afgekoeld is, dan de telefoon weer aan en voila… Je kunt wifi weer aanzetten.

  Klinkt misschien raar, maar bij mij heeft het gewerkt. Proberen is uiteraard op eigen risico..!

 • Jean

  25 juni 2013 om 15:49

  Glen, je bent een held :) !

 • Martine

  27 juni 2013 om 23:30

  Heb sinds gisterenavond zelfde probleem.. Geen wifi en niet meer mogelijk om op te zetten.. Vanochtend is mijn Iphone zelfs uitgevallen zonder reden en kon het niet meer opstarten via de gewone aan-uit knop. Via herstel is het gelukt om op te zetten – nog niets.. heb ook alles geprobeerd, maar ook niets!
  Glen, ik wil je tip gebruiken, maar ben wel bang dat ik dat ding ineens kapot maak..

 • Samuel

  2 juli 2013 om 16:23

  Heb het truukje met de föhn geprobeerd, vond het wel spannend want je telefoon word echt heet maar het heeft wel gewerkt. Heel erg bedankt Glen.

 • Mai

  9 juli 2013 om 10:27

  Pieter, ik heb jouw tip gebruikt. Echter, ik heb hem na 10min al uitgehaald. Was toch schijterig…. Maar hij doet het weer prima na de diepvries. Super bedankt, Pieter.

 • Anoniempje

  9 juli 2013 om 18:24

  Mijn wifi knop is ook grijs en heb alles al geprobeerd, ik heb dan ook een nieuwe telefoon gehad, en hij deed het weer voor een halfuurtje en jahoor nu heeft deze NIEUWE iphone precies hetzelfde. En ik maar denken dat Apple zo goed was. Ik eis gewoon dat Apple met een nieuwe update komt en dit probleem verholpen gaat worden.

 • Schummie

  21 juli 2013 om 20:26

  Bij ons dus hetzelfde verhaal, de Iphone 4S van mijn dochter, daar is nu de Wifi knop dus ook grijs en de Bluetooth knop blijft zoeken.
  Ik vind dit écht schandalig van Apple om alle mensen met dit probleem zo in de kou te laten staan. Je denkt een goed product te kiezen, we hebben hier 5 Iphone’s in huis en dan krijgt je dit.
  Je krijg een officiële update aangeboden, die je netjes installeert, maar nu blijkt deze update je Iphone de nek opdraait.
  Ik denk dat SAMSUNG toch niet zo’n gek product is, daar weet je van te voren dat dit zou kunnen gebeuren.

  Apple help je klanten, anders raak je er erg veel kwijt !!!

  Schummie, ja die !!

 • Erika

  22 juli 2013 om 18:27

  Glen…….. je bent super! Je tip werkt fantastisch!!!!!!

 • Adriana

  23 juli 2013 om 16:42

  Glen, bedankt voor de tip met de föhn!! Werkt super!!

 • Jaap

  23 juli 2013 om 18:58

  Moet niet gekker worden met die appels zelfde probleem ook alles al gedaan ligt nu in de vriezer hierna ff droogfohnen wat een gelul van die groenteboeren uit amerika oplossen dit probleem voor je klanten was warm vandaag dus lag zelf ook al de link met tempratuur maja blijft belachelijk jullie horen of het gelukt is

 • Ashley

  4 augustus 2013 om 11:49

  Glen! Heb je tip uitgevoerd… En het werkt!! Loop al zeker een half jaar met dit probleem.. Je bent een held!

 • Mark

  7 augustus 2013 om 16:36

  De tip van Glen werkt!!!!!!!
  Ben benieuwd hoe onze Apple technici hierop reageren?

 • john

  13 augustus 2013 om 14:15

  zet je telefoon 10 minuten in de vriezer en doe hem weer aan probleem opgelost http://www.youtube.com/watch?v=pU-BMdtAWvE het werkt echt ik had alles al geprobeerd en dacht ik heb niks te verliezen en hij deed het meteen

 • Bram Koning

  15 augustus 2013 om 15:25

  Beste mensen en het bijzonder Glen! Na alles geprobeerd te hebben en de “service” die ik niet kreeg van apple, toch maar de magic truc met de Fohn geprobeerd. HET WERKT ECHT!!!!!! Tel. uitzetten, 3 min. de fohn erop, afkoelen en…..Wifi en Bluetooth doen het allebei weer! Glen……Toppertje! Bedankt!! gr Bram Koning

 • Joey

  18 augustus 2013 om 13:54

  Glen, bedankt voor je tip.
  Het werkt inderdaad, hopelijk blijft die het doen. Toppie.

 • Tonino

  21 augustus 2013 om 0:03

  Met föhn werkt perfect !

 • Elsbeth

  22 augustus 2013 om 16:07

  Ik heb ook de fohn gedaan… werkt in zoverre dat ik inderdaad weer de wi-fi knop aan heb staan, maar het vinden van netwerken en daarmee connecten blijft erg instabiel, gaat aan en uit…! Blijft dus meer dan de helft van de tijd zoeken naar netwerken zonder iets te vinden… niemand na de fohn dit probleem?

 • Jaap

  28 augustus 2013 om 10:56

  Topper, de föhntruc werkt ook bij mij!! Gewoon even föhnen mensen en je probleem is opgelost! Dank Glen voor de goeden tip!

 • Ronald

  28 augustus 2013 om 23:34

  Glen, weet jij of de truc met de föhn ook werkt als bluetooth niet meer werkt op iPhone 4s?
  Krijg geen apparaten meer gevonden!

 • kim

  29 augustus 2013 om 17:52

  Truk met de haardroger werkt ja.. voor een paar dagen.
  En hoe meer je het doet, hoe minder het gaat werken.
  Pffff k*t apple !

 • Marcel

  3 september 2013 om 9:51

  Allemaal grappig tips maar omdat Apple en alle andere fabrikanten van apparatuur gebruik moeten maken van soldeer zonder lood worden de soldeerverbindingen bros en maken geen goede verbinding met de WIFI chip.

  De oplossing is heel simpel zoek de WIFI chip op (youtube) pak een soldeerbout (geen kachelpook) en hou die een seconde of 15 tegen de WIFI chip aan (zorg voor voldoende warmte dus leg de soldeerpunt plat op de WIFI chip) door de warmte smelt opnieuw het soldeer onder de chip en maakt dus weer verbinding met de printplaat.

  Op youtube staat dezelfde oplossing maar dan met een verf fohn, maar die vond ik te listig omdat je dan de hele printplaat warm stookt en niet alleen het onderdeel die het probleem veroorzaakt.

  Pas geleden kreeg ik een Iphone 4S cadeau die na de nieuwe update 6.1.3 het niet meer deed in eerste instantie dacht ik ook aan de software maar na bovenstaande oplossing werkt de telefoon weer perfect.

  Succes…..

 • H.

  8 september 2013 om 21:31

  ik had zelf ook last van wifi probleem met mijn iPhone 4s
  ik ben naar Stadphone geweest in apeldoorn en daar hebben ze het kunnen repareren binnen een uur
  en hij doet het perfect

  stadphone is een aanrader

  de adres er van is
  Hoofdstraat 161C
  7311 AW APELDOORN
  http://www.stadphone.nl

  als jullie nog de probleem hebben, dan zou ik maar is een keer langs stadphone gaan trouwens ook een top service

 • M

  8 september 2013 om 22:08

  Je moet je telefooon in de diepvriess doen half uuuur heb een filmpjee er van gekeken op youtube en het werkttt !!!

 • Ado

  13 september 2013 om 23:06

  Yep, niet twijfelen…fôhn oplossing werkt idd.

 • Trevor

  17 september 2013 om 14:28

  Dit is toch belachelijk! zoveel mensen hebben hier last van. Als consument heb je het recht na 2 jaar op een goed toestel. Dit is overduidelijk een fabrieksfout. ze kunnen onmogelijk nog geld vragen voor een reparatie. Wij als particulier staan nooit sterk. We moeten met onze klachten als een eenheid naar hun toe. Media aandacht trekken. De consumenten bond erbij halen. Als we wat willen bereiken. Precies het hetzelfde probleem ik heb een gerenoveerd toestel gehad nog niet eens een jaar en dit probleem ook al. opgestuurd naar Dynafix vertellen ze mij dat hun eigen gerenoveerd toestel niet meer onder garantie valt. Dit is ABSURD dit is het zelfde als oplichting!!

 • Burd

  18 september 2013 om 12:03

  Ook ik heb de fohntip van Glen geprobeerd, was wel spannend omdat je niet weet of je meer kapot maakt, maar het werkt! Echt super!!!
  Gisteren gedaan en het werkt nu nog, weet niet of dit blijvend is…?

 • Sven van de Bergh

  19 september 2013 om 1:08

  Cook bakt er een potje van. Het is te merken dat ze Steve missen. Ik heb ook WIFI problemen. Dacht dat het opgelost zou zijn met iOS7, maar niks. Cook is duidelijk een man van cijfers, niet van het beste product. Steve was eerder geweest dan Samsung met dat horloge. Wozniak zal er vast iets over hebben gezegd, maar daar is vast geen gehoor aan gegeven.

 • jochem

  19 september 2013 om 11:38

  Als met je telefoon naar de winkel waar je hem gekocht hebt minder dan 2 jaar geleden dan moeten zijn hem laten repareren zonder enkele kosten volgens het Europese garantiebeleid.

  Doet de verkoper hier moeilijk over meld hem dan dat dat jou rechten zijn.

 • peter

  20 september 2013 om 23:16

  Ook ik had het probleem met mijn wifi die grijs was geworden.
  In eerste instantie werkte de föhn truc niet, maar ik denk dat ik te voorzichtig was.
  Vandaag opnieuw geprobeerd. Nu met overtuiging de iPhone warm gemaakt.
  Goed laten koelen, ongeveer een uurtje.

  Ik zet hem aan, en het werkt !!!

  Dus iedereen die nog bang is om het te proberen. Schroom niet en het werkt echt.

 • Burd

  23 september 2013 om 15:11

  Ik heb de fohn truck ongeveer een week geleden gedaan, toen werkte het… Maar inmiddels niet meer! Heeft het zin om nogmaals te fohnen? Iemand ervaring hiermee?
  Ook geupdate naar ios 7 maar dit heeft ook geen effect…

 • Faissal

  2 oktober 2013 om 12:22

  Hallo allemaal

  Ik lees meestal dan dat ik reageer,maar dit moest even.ik heb de laatste 2dagen zitten zoeken,omdat de knop bij mij ook grijs was.
  Ik kon de iPhone niet openen (schroefjes doorgedraaid). Om te kijken of de plaat goed vastzit .
  Na2 dagen gek denken over de haardroger en de vriezer was ik t zat,
  Ik heb eerst de bovenkant voorzichtig warm gemaakt, ik kreeg tot mijn verbazing de knop aan voor 5 minuten,daarna de 2de optie kwartier in de vriezer met zakje omheen(ik d8 klaar die iPhone gaat naar de maan)
  Maar t gekke is na 20min heb ik nogsteeds vol strepen op wifi.
  Raar maar waar.
  Je kan me mailen als je wilt weten hoe het zit na een paar dagen.
  Nu even w8 of het ook zo blijft.

  Gr.
  Faissal uit den haag

 • lindsey

  13 oktober 2013 om 20:38

  De tip van Glenn met de fohn werkt ook bij mij, ik weet niet voor hoelang maar dat zien we dan wel weer.

  Ook ik had geen wifi meer met mn 4s en update 6.1.3 en kon de button niet meer aanzetten omdat hij lichtgrijs was. Na maanden ergenis eindelijk een oplossing. Glen bedankt. Apple gemiste kans!

 • Adriana

  16 oktober 2013 om 14:33

  Op 23 juli 2013 voor het eerst de tip met de fohn uitgevoerd, werkte prima!! Maar de wifi heeft het vandaag weer begeven.. dus opnieuw de fohn erop. Doet het weer goed! Dus het heeft toch bijna 3 maanden gewerkt :)

 • Ramona

  18 oktober 2013 om 10:20

  Zelfde probleem als de anderen hier boven. Ongelooflijk hoe veel mensen dit probleem hebben. Ik kan er zo veel over vinden.
  Belachelijk dat Apple producten verkoopt voor honderden euro’s en dat deze al binnen 2 jaar onbruikbaar zijn. Je mag verwachten dat een product ‘deugdelijk’ is (wettelijke term) en het voor zo’n prijs minimaal jaren doet bij normaal gebruik.
  Apple heeft me zwaar teleurgesteld en is de prijs niet meer waard.
  Ben bij de Apple store geweest, maar daar maken ze hem niet: je kunt een nieuwe kopen voor 200 euro. Het lijkt alsof ze nog iets aan je proberen te verdienen.
  Er zaten heel veel treurig kijkende mensen in de Apple winkel met heel veel klachten. De jongen aan mijn tafel zat er al voor de 5e keer met een 5s.
  Misschien heb ik dit weekend de moed om toch met de fohn te gaan spelen, want alle andere opties werken bij mij niet. Hoewel, 15 minuten vriezer gaf 1 minuut hoop en wifi.. De Apple bubble is voor mij gebarsten: geen Apple meer voor mij!

 • Ramona

  19 oktober 2013 om 15:41

  WiFi werkt weer na de 3 min föhn tip! Vond het heel spannend. Thnx voor de tip!

 • Mark

  28 oktober 2013 om 22:48

  Glenn je bent een super gozer het werkt echt :)

  – Zet de telefoon uit
  – Pak een haardroger en zet deze op de hoogste stand
  – Zet de telefoon op z’n kant en richt 3 minuten op de hoek waar de koptelefoon ingang zit.
  – Nadat de telefoon afgekoeld is, dan de telefoon weer aan en voila… Je kunt wifi weer aanzetten.

  Klinkt misschien raar, maar bij mij heeft het gewerkt. Proberen is uiteraard op eigen risico..!

 • reparatie ipod touch

  14 november 2013 om 12:03

  Laat me raden u aan een ding als je een probleem hebt met je iPhone hebt dan kun je deze oplossen van deze site
  http://www.i-doctor.be/fr

  Hoop dat het helpt je!

 • Mustafa

  23 november 2013 om 10:22

  Ook ik had geen wifi meer met mn 4s en kon de button niet meer aanzetten omdat hij grijs was.

  Ik heb echt alle stappen geprobeerd, maar heeft geen zin gehad.
  Uiteindelijk hebben ze het voor een redelijk bedrag gerepareerd op westblaak.

  iphonekliniek.nl

  Een aanrader dus!

 • Mike

  3 december 2013 om 14:46

  Föhnen werkt bij mij ook. Mijn vermoeden was al dat de WiFi chip geen goed contact meer had. Het verwarmen leek een goede oplossing omdat je daarmee de soldeerverbindingen vloeibaar maakt en zij zelf weer een verbinding maken.

  Ik kan het alleen niet helemaal rijmen met de IOS upgrade. Mogelijk dat een upgrade er voor gezorgd heeft dat er processen bleven lopen die voor een korte batterij duur zorgde maar ook de WiFi connectoren dusdanig heeft verwarmd dat de verbindingen kapot zijn gegaan

  In ieder geval…föhnen werkt dus

  Bedankt Glen voor de tip!

 • Lothar

  21 januari 2014 om 20:24

  21september 2014
  Jullie allemaal bedankt (Glenn in het byzonder) . Ik heb het geprobeerd met de fohn en ik merk te nu dat ik de eerste keer te voorzichtig was . Ik dacht nu ik jullie mails las , ik moet het toch ook doen . En ja wel hoor het is gelukt . Hoelang het duurt weet ik niet maar dat horen jullie wel. Grt. en bedankt ,Lothar (suriname ).

 • Rnie

  5 maart 2014 om 14:10

  Lui, zijn jullie nou echt zo dom dat je denkt dat een iphone in de vriezer leggen je foon repareert???
  Het zorgt er alleen maar voor dat de symptomen tijdelijk verdwijnen.
  Als de symptomen zich voordoen gaat je wifi chip er geheid aan binnen afzienbare tijd.
  Lekker met je soldeerbout er op, tof, dan neemt Apple hem al niet meer in behandeling…
  Gebeurt het binnen de garantietermijn (1 jaar fabrieks, 2 jaar vanaf verkooppunt) laat m dan gewoon controleren en repareren, of ruil m anders om, tegen bijbetaling, bij Apple.
  Veel goedkoper als zelf lopen klooien.
  Valt je toestel niet binnen de garantie, (2e hands) laat m dan voor 100 euro met garantie repareren bij een repairlab.
  N batterij, accu of logicboard vervangen kan iedereen, maar componenten (de)solderen?!… Niet aan beginnen.

 • stefan

  13 juli 2014 om 11:08

  bedankt voor je tip.

 • Emmy beekman

  17 oktober 2014 om 12:25

  Glenn super bedankt voor de gouden tip! Ook bij mij werkt de föhn !!!

 • Egon van Os

  25 oktober 2014 om 21:38

  Mijn probleem was:

  Wel WiFi, bluetooth detecteert wel andere toestellen maar wordt zelf niet gevonden.

  Nav bovenstaande reacties (waarvoor dank) iPhone 4s ca 1 uur in de koelkast gehad en daarna was bluetooth OK, ben nu benieuwd voor hoelang

 • No problems

  11 februari 2015 om 9:52

  Dit kan verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen zit het probleem in de software en helpt een reset of herstel van je toestel. In enkele gevallen kan het ook aan de hardware van je Apple-apparaat liggen. Apple heeft hiervan ook een melding gemaakt op hun support website.

  Het advies is om de volgende stappen te proberen om het probleem op te lossen:

  Controleer of Vliegtuigmodus staat uitgeschakeld
  Start je iOS-apparaat opnieuw op
  Update je iOS-apparaat
  Reset je toestel door de aan/uit knop + home knop tegelijkertijd in te drukken totdat er een appeltje in beeld verschijnt.
  Reset netwerkinstellingen door te tappen op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in.
  Herstel je iOS-apparaat in iTunes

  De schakelaar Vliegtuigmodus vind je bovenaan in het menu Instellingen. Via Instelingen – Algemeen – Software-update kun je controleren of je software up-to-date is. Zo niet, kun je ervoor kiezen om deze draadloos via een Wi-Fi netwerk te installeren of door je toestel aan iTunes te koppelen. Laatst genoemde is vooral aan te raden omdat je gemakkelijker een backup van je toestel kunt maken voor het geval er iets misgaat tijdens het updaten. Daarnaast is deze manier van updaten een stuk sneller dan via Wi-Fi.

  Als bovenstaande opties niet helpen kun je ervoor kiezen je toestel met iTunes te herstellen. Hierbij wordt de iPhone naar zijn oorspronkelijke instellingen teruggebracht. Ook in dit geval is het aan te raden om eerst een backup van je toestel te maken. Tip: Test na het herstellen van je toestel of het issue is opgelost en zet daarna pas je backup terug. Het komt namelijk ook wel eens voor dat er een fout zit in de backup, waardoor het terugzetten van je backup weer leidt tot het probleem.

  Indien je na bovenstaande alsnog problemen ervaart, raad ik je aan je toestel te laten repareren.

 • Olivia

  14 juli 2015 om 0:34

  De tip met de haardroger van Glenn werkt perfect ! Tx Glenn !
  Alle andere suggesties hielpen voor geen meter ..

 • Joya

  24 juli 2015 om 13:47

  Bij mij werkt het niet hoor maar is het ook een verschil tussen iPhone 5 en iPhone 4?

 • Robert

  25 juli 2015 om 16:57

  Vandaag bij mij 4S spontaan geen wifi. Alles geprobeerd wat geadviseerd worden via de sites; resetten, aan/uit, ook met knoppen tegelijkertijd herstellen, netwerk resetten, resetten, resetten etc etc. Werkt niet.

  Maar voor mij de beste oplossing van Spina!!!!!!!l. Gewoon je iphone aan laptop hangen uitzetten en laten hangen. Ik ben de deur uitgegaan en na een 30minuten opgestart. En ja hoor WIFI. Doe dit eerst dan hoef je niks terug te zetten of ellenlange wifi codes invoeren. Check hierboven bij SPINAl het heeft gewerkt. Doe dit voor je alles gaat resetten etc.

  Hartelijk dank

 • sterre

  15 oktober 2016 om 13:57

  ik heb een probleem met het WIFI knopje het balkje is grijs heb er al een jaar last van ik gebruikt altijd maar 3G maar mag niet meer van mijn ouders maar ik heb alles al geprobeerd het idee van Glenn vind ik een beetje eng met de feun er op en in de vriezer hebben jullie nog andere iedeen typ alsjeblieft terug k heb er heel erg veel last van vriendelijke groet Serre

 • Frits

  19 februari 2017 om 13:39

  Ik heb het advies van Glen opgevolgd, mijn wifi knop bleef ook grijs. Na 3 minuten föhnen had ik weer WIFI. Bedankt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!