6 november 2012

iOS 6Vijf kleine wijzigingen in iOS 6 (Deel 3)

Passbook

Wanneer je gebruik maakt van Passbook zal het je misschien al zijn opgevallen. Wanneer je Passbook opstart zal het scherm oplichten, de helderheid zal automatisch op maximum worden gezet.

Dit is vrij belangrijk, door het haarscherpe retinascherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes, enzovoorts zonder enige moeite lezen en herkennen. Het extra opgelichte scherm maakt het eenvoudiger om een coupon te scannen. Zodra je Passbook afsluit zal de helderheid van je scherm weer verminderen naar je persoonlijke instellingen.

Kaarten

De kaarten applicatie heeft nog steeds voor en tegenstanders. Over het algemeen is het een mooie applicatie, echter is hij nog niet praktisch en vind hij regelmatig sommige straten of gebouwen niet. Het design van deze applicatie is wel verbluffend, denk maar aan de 3D weergave van een beperkt aantal steden. Wanneer je de kaart volledig uitzoomt in satelliet weergave met behulp van een knijpbeweging zal je merken dat je de aarde mooi kunt bekijken. Een leuke toevoeging !

Reclame

Nieuw in iOS 6 is de reclame-identificatiecode. Wanneer je een webpagina bezoek wordt er aan de hand van cookies gegevens bewaard, dit met betrekking tot je interesses. Dit kan storend zijn, daarom is het mogelijk dit gedrag uit te schakelen. Deze handeling doe je via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Info ▸ Reclame

Niet storen

Wanneer je de 'Niet storen' functie inschakelt kun je een melding, telefoongesprek of bericht ontvangen zonder dat je iDevice zal oplichten, geluid maken of trillen. Je kunt de functie activeren in het instellingen menu maar ook inplannen. Open hiervoor de ‘niet storen’ voorkeuren via Instellingen ▸ Berichtgeving ▸ Niet storen. Schakel de optie ‘Gepland’ in en selecteer een ‘Van’ en ‘Tot’ tijd om aan te geven dat je tussen deze tijden niet gestoord wilt worden. De ‘niet storen’ optie zal dan automatisch op het ingestelde uur worden ingeschakeld.

Agenda

Bij de Agenda applicatie kun je per type activiteit aangeven of je wel of geen melding wilt ontvangen. Dit doe je via: Instellingen ▸ E-mail, contacten, agenda’s ▸ standaardtijd meldingen. Er zijn drie soorten opties namelijk: activiteiten, Activiteiten die de hele dag duren en verjaardagen. Hiedvoor kun je een afzonderlijke melding instellen variërend van ‘Bij aanvang’ tot ‘Twee dagen ervóór’. Bij activiteiten die een hele dag duren of een verjaardag is er zelfs de mogelijkheid om een week van te voren een melding te ontvangen.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Henk Hodiamont

  6 november 2012 om 11:39

  Kaarten is nog steeds een catastrofe. Geef de Google kaarten maar terug (ik mis streetview). Zoom eens voor de aardigheid in op bijvoorbeeld straatniveau van de stad Venlo. Lijkt wel een oude Amiga 1000 uit de prehistorie. Er is geen huis of straat fatsoenlijk te zien, alleen maar blokken!! Schandalig Apple!

 • Paul

  6 november 2012 om 11:53

  Wat ik bij “Niet Storen” zou willen zien is verschillende profielen per dag (werkweek/weekend).

 • Ro

  6 november 2012 om 15:21

  @paul dat gaat vast wel komen. Apple implementeert vaker iets nieuws dat niet heel veel opties heeft, laat gebruikers er hun mening over geven en past het dan volledig naar wensen aan. Dat zal hier niet anders zijn. Ze beginnen klein zodat iedereen het snapt en gaan het later uitbreidden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!