24 november 2012

iOS 6PassMaker: Klanten- en spaarkaarten toevoegen aan PassBook

Eerder schreven we al over de mogelijkheid om je persoonlijke klanten-en spaarkaarten toe te voegen aan de nieuwe PassBook applicatie op je iPhone. Met behulp van je kaartnummer wordt er een streepjescode gegenereerd die het mogelijk maakt om in gelezen te worden door de barcode-scanners.

Na de website variant hebben ontwikkelaars een iOS applicatie op de markt gebracht genaamd PassMaker, hierdoor is het nog eenvoudiger om je klanten- en spaarkaarten toe te voegen aan PassBook. Zo is het mogelijk om je Bonus- of AirMiles kaart toe te voegen met één druk op de knop.

Wanneer je PassMaker hebt geïnstalleerd kun je handmatig de barcode invoeren, daarnaast is het ook mogelijk om de streepjescode te scannen met behulp van de ingebouwde scanner en de camera van je iPhone. Tap op de knop 'Genereer' om de PassBook coupon aan te maken. Via de knop 'Voeg toe' kun je de coupon bewaren in je PassBook.

Door het haarscherpe retinascherm kunnen scanners de barcodes, QR-codes, enzovoorts zonder enige moeite lezen en herkennen. De ontwikkelaars Daan Lemmen en Remco van der Veer staan open voor suggesties, meer winkels en andere wensen. Via het contactformulier in de app kun je deze eenvoudig doorgeven aan de jongens. In sommige gevallen worden de coupons niet gelezen in de winkel, voorbeeld hiervan is de Albert Heijn aan de kassa, deze scanners zijn nog niet geoptimaliseerd voor het digitale scherm. De handscanners daarin tegen werken wel met deze coupons.

Er zijn tientallen winkels die je kunt toevoegen aan PassBook met behulp van de PassMaker applicatie. De verschillende winkels die worden ondersteund zijn: Airmiles, Albert Heijn, Bodyshop, CJP, DA, Decathlon, Echte Bakker van der Veer, Esprit, Esso, Gamma, Hanos, Hunkemoller, ICI Paris XL, Karwei, Kruidvat, Lakeside, Makro, Pathé Unlimited, Praxis, Schuurmans schoenen, Staples, TEAM Kapsalon, V&D en Ziengs.

Een test bij Albert Heijn:

PassMaker is te koop voor slechts €0,89 in de iOS App Store via onderstaande link:

PassMaker
PassMakerCategorie: Productivity, Utilities
Ontwikkelaar: Daan Lemmen
iPad & iPhone  4+  4 MB DOWNLOAD  € 1.09

In samenwerking met de ontwikkelaars mogen wij 10 PassMaker applicaties verloten onder onze bezoekers. Vul voor Maandag 12:00 het onderstaande formulier in en je maakt automatisch kans. AT App gebruikers kunnen de knop ‘Doe mee’ gebruiken . De winnaars krijgen hiervan persoonlijk een bericht.

Oeps! We konden je formulier niet vinden.Reacties


 • Robin

  24 november 2012 om 10:27

  Is het zeker dat de kaarten ook echt gelezen kunnen worden? Er zijn veel geruchten dat dit niet lukt.

 • Richard IJzermans

  24 november 2012 om 11:01

  Of de barcode kan worden gelezen is afhankelijk van het type lezer dat wordt gebruikt. De ‘laser’ versie van kassa systemen kunnen het beeldscherm namelijk niet lezen.

 • Sjoerd

  24 november 2012 om 11:09

  Ik heb vaak gehoord dat de Appie er moeite mee heeft. Hoe zit het met de meeste kledingwinkels e.d.? Juist voor de klantenkaarten die je niet vaak gebruikt is het natuurlijk mooi om de ruimte te besparen.

 • Matthijs

  24 november 2012 om 11:11

  @Richard
  Wat heb je er dan aan? Bij OMT live wou iemand het proberen met de AH kortingskaart, maar dat wou niet omdat de lezer het niet kon lezen.

 • Ezra

  24 november 2012 om 11:12

  Op zich handig dit. Maar, ik zie het niet zo zitten om een apparaat van een kleine 800 euro aan een cassiere te geven. Wat als ze hem laat vallen? Wat een keer gáát gebeuren Niets ten nadele van cassieres overigens, zo bedoel ik het niet.

 • Edwin

  24 november 2012 om 11:35

  Precies Ezra. Als je ziet hoe de AH bonus kaart over die plaat wordt gehaald… daar wil ik mijn iPhone toch echt niet voor laten misbruiken…

 • Colin van Ruth

  24 november 2012 om 12:00

  Edwin en Ezra, er zijn tegenwoordig ook zelf-kassa’s bij Albert Heijn waar je gewoon zelf je iphone langs de scanner kan halen.

 • Luckas

  24 november 2012 om 12:16

  Op de site van http://www.cardsinpassbook.com kun je ook kaartjes genereren. Ongeveer hetzelfde, maar dan gratis.

  Zie AT artikel: http://www.appletips.nl/klanten-en-spaarkaarten-toevoegen-aan-passbook/

 • Schoonmaakbedrijf SCHOONPAND Amsterdam

  24 november 2012 om 17:16

  Ik heb het zelf bij de Gamma geprobeerd en het was niet gelukt. Ik heb wel een iphone 4S. Misschien ligt het daaraan..

 • Kevin

  24 november 2012 om 20:07

  Bij de Gamma doet hij het gewoon bij mij.

 • peter

  25 november 2012 om 6:15

  De app is momenteel gratisLol

 • Peppijn

  25 november 2012 om 13:02

  Het is een waardeloze app. ik zou hem niet aanschaffen. Wanneer je aan de ontwikkelaar van de app vraagt hoe het kan waarom de barcode niet wordt gelezen krijg je als antwoord dat het niet werkt bij oudere barcode systemen. Dat betekend dat Makro, Sligro, AH, Hanos, Kruidvat, Gal&Gal allemaal met oudere systemen werken. Toch vreemd dat deze systemen ook bij net nieuw geopende winkels nog steeds worden ingezet……. Wie houd wie nu voor de gek!! Het zou meer helpen suggesties te geven hoe je het wel werkdend kunt krijgen dan de schuld op het verouderde barcode systeem af te schuiven.

 • Robert

  25 november 2012 om 14:11

  Ik heb dezelfde ervaring als Peppijn. Misschien zou het een idee zijn voor de ontwikkelaar aan te geven bij welke winkel de app wel werkt

 • Rick van Dijck

  25 november 2012 om 16:50

  Leuk, dat filmpje, maar bij de kassa’s van AH heb je alsnog je echte bonuskaart nodig, deze scanners kunnen het scherm van de iPhone niet lezen, ook niet als de helderheid op 100% staat. Jammer, want ik vergeet m’n bonuskaart bijna altijd. Dacht ik een oplossing gevonden te hebben, maar helaas…

 • michael

  25 november 2012 om 17:13

  ik heb het twee keer geprobeerd maar het werkt niet bij mij ( iphone 4 )

 • mathijs

  25 november 2012 om 22:35

  ik heb de pasjes geprobeerd bij v&d….kruidvat….airmails maar bij geen
  enkele kassa werkt het ,staat dus wel leuk in pasbook maar je hebt er
  helemaal niks aan.

 • rene

  26 november 2012 om 11:42

  Synchronisatie met meerdere iphones op één account… Altijd alle pasjes bij de hand.

 • RB

  27 november 2012 om 18:27

  Nou ik ben een van de gelukkige winnaars, thx appletips!!!

 • Alex

  29 november 2012 om 6:56

  SUGGESTIE:
  .
  Zoals hierboven al wordt gezegd werkt de kaartlezer helaas niet in alle winkels. Wellicht is het een idee om (op basis van GPS?) aan te geven of de winkel waarin je bent wel of niet gebruik kan maken van scannen op een scherm.
  .
  Dit kan door gebruikers hun positieve of negatieve ervaring in de app terug te laten koppelen naar een centrale database, zodat een het voor een volgende gebruiker middels een rood of groen icoontje direct duidelijk is of scannen vanaf een scherm zal gaan lukken.
  .
  Wellicht zou een zoek functionaliteit op winkel / plaats ook handig zijn, zodat je vooraf even kunt checken of scannen op een scherm in de winkel zal gaan werken. Werkt het daar niet, dan kan je altijd nog even je oude plastic pas meenemen.
  .
  Eventueel een (Apple) maps met daarop de goedgekeurde winkels tonen is natuurlijk helemaal leuk, zodat je op voorhand alvast wat pasjes kunt gaan inscannen.
  .
  Verder complimenten voor het goede idee! Ik hoop echt dat het scannen soepel gaat werken, zodat ik in de toekomst m’n passen thuis kan laten.
  .
  Nu nog mobiel betalen en m’n portemonnee kan definitief de deur uit :)

 • Eva

  2 december 2012 om 18:51

  Helaas….. Ook bij mij werkt het niet. Ik was zo blij dat ik geen tas vol pasjes meer nodig zou hebben. Bij AH zijn ze gelukkig niet te beroerd en tikken ze het nummer over. Bij Sligro doen ze dit niet en kon ik niet afrekenen. Lekker dan met wen kar vol december-inkopen…

 • Hugo

  6 december 2012 om 2:32

  Deze app werkt niet! Graag een update bij jullie artikel. Stond leuk voor l*l bij de Appie met de zelfscanner

 • SH

  19 december 2012 om 11:10

  Helaas, maar bij mijn Appie werkt ie dus ook niet. Geweldig initiatief maar werkt lang niet overal.

 • Jan

  29 december 2012 om 12:53

  Een hele leuke gadget, ik heb het uitgeprobeerd bij de Makro en het werkte goed. Dat was meteen de laatste keer want de bedrijfsleider kwam op ons af dat voortaan alleen de harde pas door Makro wordt geaccepteerd en dit schijnt bij meer winkels het geval te zijn. Héél jammer weer……

 • Paul

  28 februari 2013 om 18:30

  Apple Passbook werkt tot nu toe bij geen enkele winkel. Ik heb er pasjes in staan van AH, Airmiles, Basic-Fit, Bibliotjeek, ECI, Esprit, Free Record Shop, Gall & Gall, Gamma, Karwei, Kruidvat, Makro en Sligro. Jammer genoeg werkt er niet eentje…

 • Stephan

  2 april 2013 om 12:18

  Leuk app maar werkt niet. Ik heb de app dit weekend geïnstalleerd op mijn iphone en vanmorgen getest. De scanners bij appie herkennen de bonus kaart niet. Ook de gamma herkend de pas niet. Het idee is leuk maar neem toch liever de pasjes mee in mijn portemonnee. Heb je straks een hoop gekocht en wordt de barcode niet herkend. Weg korting.

 • jaap

  14 december 2014 om 14:34

  nou bij mij werkt echt alles heb zelf de nieuwe note 4 maar geen probleem hoor een zeer goede app wil wil hem voor geen goud meer kwijt hahaha app is wel goed maar je moet gewoon een goede tel hebben hihi

 • Jaap

  17 augustus 2016 om 14:11

  Waardeloos. Werkt voor geen meter. Scant niet en loopt vast bij de invoer van bedrijfsnamen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!