24 november 2012

iOS Berichtencentrum: Snel een melding verbergen

Sinds iOS 5 mis je nooit meer een bericht, mail, agenda afspraak, enzovoorts dankzij het berichtencentrum. Via een eenvoudige melding op het scherm wordt je geattendeerd op een nieuw bericht.

Sinds iOS 6 is de techniek zelfs verbeterd door de iPhone eerst te laten trillen en een seconde later wordt pas het scherm opgelicht en de melding weergegeven. Hierdoor heb je genoeg tijd om de iPhone in de hand te nemen om je melding te bekijken. Soms kan het berichtencentrum irritaties opwekken wanneer je bijvoorbeeld een film bekijkt, een spel speelt, enzovoorts.

Uiteraard kun je hiervoor de niet storen functie gebruiken, die nieuw in iOS 6 is, echter is het ook mogelijk om snel de melding te laten verdwijnen van het scherm. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Wanneer je een melding ontvangt kun je met behulp van een swipe-beweging van rechts naar links de melding verbergen. Op deze manier is het niet nodig om te wachten tot de melding vanzelf verdwijnt. Voordeel hiervan is dat je de melding wel kunt bekijken en snel kunt verbergen al hij niet belangrijk is.

Let op dat het niet mogelijk is om de melding te verbergen wanneer je een swipe-beweging maakt van links naar rechts.

Meer tips over berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mitchell Bartels

  24 november 2012 om 16:52

  Handige tip! Ik heb me al meerdere malen aan die meldingen geërgerd!

 • Robin

  25 november 2012 om 15:01

  Hey, dit kon al in iOS 5! Zeker een handige tip en doe zo voort ;)

 • John

  2 december 2012 om 9:36

  Hallo,
  Is er een mogelijkheid om een herinnering zo in te stellen dat een 4S blijft trillen en een geluidssignaal blijft geven tot ik reageer?
  Ik werk vaak in een omgeving met lawaai en mis daarom meldingen vanuit mijn agenda omdat die maar 1 melding geeft en het daarna alleen in het scherm laat zien. Als er een duidelijke agenda of To Do app is dat ook prima ( liefst in het Nederlands).
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Groet, John

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!