27 maart 2014

iOS: Locatievoorzieningen beperken voor Passbook

passbook logo 7 retinaEen applicatie die misschien minder wordt gebruikt in Nederland en België is ‘Passbook’. Met deze app is het mogelijk bioscoopkaarten, instapkaarten, kortingskaarten, klantenkaaten, enzovoorts te bewaren op je iPhone. Zo kun je via Passbook met je iPhone bijvoorbeeld in checken voor een vlucht.

De kaarten binnen Passbook zijn verbonden aan tijd, maar ook aan locatie. Wanneer je bijvoorbeeld de luchthaven benaderd krijg je een melding van Passbook dat je er bent en wordt automatisch de de kaarten getoond die bij deze locatie horen. Dit wil dus zeggen dat iOS met regelmaat controleert waar je op dat moment bevind. Het is daarom aan te raden wanneer je Passbook niet gebruikt de locatievoorzienen van deze app uit te schakelen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open ‘Instellingen’
• Tap vervolgens op ‘Privacy’
• Selecteer de optie Locatievoorzieningen

passbook-locatievoorzieningen

Schakel hier de optie ‘Passbook’ uit. Door deze handeling zal Passbook geen gebruik meer maken van de locatie en hierdoor heeft dit enige voordelen voor de duur van je batterij. Niet dat je opeens 25% gaat besparen, maar het heeft wel degelijk enige invloed na verloop van tijd.

Meer over passbook kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan Aukes

    28 maart 2014 om 9:56

    Het kan sowieso geen kwaad eens kritisch te kijken naar wat er daar bij locatievoorzieningen zoal staat aangevinkt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!