8 juli 2013

Zes tips om de batterijduur van je iPad (mini) te verlengen

ipad mini handleidingDe iPad en iPad mini zijn twee fantastisch apparaten dat zoveel meer is dan alleen maar een scherm om mee te surfen of boeken te lezen. Echter is het niet handig als de batterij van je toestel leeg is, vanzelfsprekend is het vrij normaal dat je de iPad iedere dag, of om de twee dagen moet opladen.

Het gebruik van muziek, games, apps, push, mobiel internet, enzovoorts gaat ten koste van de batterij en zal ervoor zorgen dat de batterijduur verkort wordt. Wanneer je in het bezit bent van een iPad 4e generatie zal je merken dat de batterijduur is verbeterd ten opzicht van bijvoorbeeld de iPad 2. Als je toch nog wat extra energie wilt besparen is het zeker handig onderstaande tips eens te proberen.

Helderheid

Het scherm van de iPad de grootste energieverbruiker, dit is te wijten aan het retina-scherm. Je kunt batterij sparen door simpelweg de helderheid van het scherm te verminderen. Dit hoeft niet drastisch zijn, maar hoe minder de helderheid is hoe beter natuurlijk. Ga hiervoor naar Instellingen ▸ Helderheid en achtergrond en verschuif de balk naar links om de helderheid te verminderen, schakel daarnaast ook de optie 'Pas automatisch aan' uit. Hierdoor zal de iPad niet constant de helderheid aanpassen naar gelang de omgeving.

helderheidipad

Vergrendel

Het is verleidelijk om de iPad actief te laten en deze niet te vergrendelen. Toch is het aan te raden om je iPad, wanneer je deze niet gebruikt, te vergrendelen. Dit kun je eenvoudig doen door de Smart Cover dicht te klappen of via de sluimerknop. Daarnaast kun je ook automatisch de iPad laten vergrendelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Automatisch slot

autolockipad

Berichtencentrum

Notificaties zijn erg handig in gebruik en zorgen ervoor dat je geen belangrijke zaken hoeft te missen. Helaas vragen deze meldingen ook energie en is het dan nog wel zinvol om een notificatie van Farmville te ontvangen dat je maïs rijp is om te oogsten? Open daarom eens de instellingen van berichtgeving en schakel de meldingen uit voor applicaties die je zelden gebruikt of onnodig zijn. Dit doe je via Instellingen ▸ Berichtgeving, tap hier op een app en schakel de optie 'Berichtencentrum' uit.

berichtgevingipad

Locatievoorzieningen

Naast het scherm vraagt de GPS-functie in de iPad een hoop energie, gelukkig gebruiken niet alle applicaties deze functie. Echter is het wel slim om applicaties zoals de kaarten applicatie volledig af te sluiten wanneer je deze niet gebruikt. Daarnaast kun je via Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen, aangeven welke applicatie wel dan niet deze functie mogen gebruiken.

locatieipad

Wifi en Bluetooth

Draadloze netwerken zijn handig, echter wanneer je ze niet gebruikt zijn het langzame energieverbruikers. Zo zal bijvoorbeeld op regelmatige basis gezocht worden naar de bluetooth apparaten en Wi-fi netwerken. Het is daarom ook beter wanneer je deze functie niet gebruikt deze ook volledig uit te schakelen, dit kun je doen via het Instellingen menu. Schakel ook de optie ‘Vraag om verbinding’ bij de Wi-fi instellingen uit om extra verbruik te beperken.

wifiipad

Multitaskbar

Via de Multitaskbar kun je snel en eenvoudig eerder geopende applicatie raadplegen. Echter blijven deze op de achtergrond actief en kunnen daarom langzaam energie verbruiken. Maak om de zoveel tijd de multitaskbar leeg en sluit groot verbruikers onmiddellijk af wanneer je deze niet gebruikt.

multitaskipad

Algemene zorg

Naast bovenstaande trucjes is het vooral belangrijk om zorg voor je batterij te dragen. Zorg ervoor dat je iPad niet voortdurende aan te hoge (+35°) of te lage (-0°) temperaturen worden blootgesteld.

Laat tevens ook éénmaal per maand je batterij volledig leeglopen om vervolgens weer volledig (100%) te worden opgeladen. Hierdoor blijven alle elektronen die aanwezig zijn in de batterij in beweging. Herstart af en toe eens de iPad, dit doe je door deze volledig uit te schakelen en opnieuw op te starten.

Meer over iPad kun je hier terugvinden.Reacties


  • Arthur

    8 juli 2013 om 18:18

    Check ook dit: http://checkthis.com/battery

  • MauriceH

    28 juli 2013 om 20:46

    Vraagje, waar halen jullie die achtergrond wallpaper vandaan? Ik wil hem graag :D

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!