13 oktober 2012

iOS 6iOS 6: Extra opties in de beperkingen functie

In iOS 6 zijn er tal van nieuwe functies, opties en applicaties bijgekomen. Over het algemeen is het een erg goede verbetering en zorgt deze ervoor dat je nog meer met je apparaat kunt doen.

De functie 'Beperkingen' (Parental Controls) is vernieuwd, hierdoor is het mogelijk om het gebruik van bepaalde applicaties uit te schakelen of de toegang tot diensten te beperken. In iOS 6 zijn er enkele nieuwe opties toegevoegd met betrekking tot de privacy. Zo kun je voorkomen dat applicaties gebruik maken van foto's, contacten, facebook, enzovoorts.

Je vindt de ‘Beperkingen’ functie terug in het in menu:

Instellingen ▸ Algemeen ▸ Beperkingen

Bij het eerste gebruik dien je ‘Beperkingen’ in te schakelen, dit doe je door in het ‘Beperkingen’ menu op ‘Schakel beperkingen in’ te tabben. Voor deze feature te kunnen gebruiken dien je een toegangscode in te voeren. Deze toegangscode geeft hierna ook in de toekomst toegang tot de feature. Wanneer je de toegangscode kwijt raakt heb je een probleem en dien je het device naar ‘Fabrieksinstellingen’ te herstellen.

De nieuwe opties vind je terug bij 'Privacy', hier kun je de verschillende opties selecteren. Wanneer je bijvoorbeeld de 'Contacten' opent kun je de optie 'Sta wijzigingen niet toe', hierdoor worden de instellingen van huidige applicatie die deze functie gebruiken vergrendeld en kunnen nieuwe applicaties geen gebruik maken van de contacten. Daarnaast kun je ook de toegang tot foto's, locatie, Twitter blokkeren.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!