17 maart 2014

iOS 7iOS 7.1: Het probleem van een traag toetsenbord oplossen

ios-7.1-icon-retinaBegin deze week heeft Apple iOS 7 eindelijk van een grote update voorzien. Deze update lost vele problemen op en voegt enkele nieuwe opties en functies toe aan iOS. Sinds de update van iOS 7.1 hebben verschillende gebruikers last van een traag toetsenbord.

Deze reageert namelijk niet onmiddellijk op het invoeren van letters, cijfers en tekens. Gelukkig is dit vrij eenvoudig te verhelpen met behulp van onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer de optie ‘Stel opnieuw in’

toetsenbord-herstellen

Tap hier op de knop ‘Herstel toetsenbordwoordenboek’. Tap vervolgens in de melding op 'Herstel', onmiddellijk wordt het toetsenbordwoordenboek hersteld. Het klinkt misschien wat gek, maar door deze handeling uit te voeren reageert het toetsenbord weer normaal en lijkt het probleem met het trage toetsenbord opgelost in iOS 7.1.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Fons

  17 maart 2014 om 10:12

  Een paar keer geprobeerd, maar als ik op ‘Herstel toetsenbordwoordenboek’ druk, moet ik mijn toegangscode invullen en daarna gebeurt er helemaal niets!
  Geen herstart, geen melding, gewoon niets………

 • Uitsmijter

  17 maart 2014 om 13:31

  Goeie tip!
  Had al een tijdje last van een traag toetsenbord (Ipad2)
  Werkt nu weer als vanouds!
  Ik had vooral problemen met het omschakelen van letters naar cijfers

 • Louis

  17 maart 2014 om 13:35

  “Een paar keer geprobeerd, maar als ik op ‘Herstel toetsenbordwoordenboek’ druk, moet ik mijn toegangscode invullen en daarna gebeurt er helemaal niets!
  Geen herstart, geen melding, gewoon niets………”

  hier precies hetzelfde

 • Peter

  17 maart 2014 om 14:07

  Een herstart is toch niet nodig? Zodra je op ‘herstel toetsenbordwoordenboek’ tapt krijg je de melding om te herstellen. Dan druk je op herstel en het is klaar. Je iphone of ipad wordt niet herstart, dat kun je altijd zelf doen door gewoon de thuisknop en aan/uit knop gelijktijdig in te drukken tot het apple logo verschijnt.

 • Pim

  20 maart 2014 om 21:36

  Bij mij werkt het ook niet. Ik heb een ipad air en na de update naar 7.1 werkt het toetsenbord veel te traag. Onwerkbaar traag! Waardeloos. Bovenstaande oplossingen geprobeerd zonder resultaat. Ik heb hier geen woorden voor. Van Apple hoor je niets. Iemand wel al een andere oplossing gevonden?

 • Pim

  22 maart 2014 om 10:12

  Apple kan geen andere oplossing bieden dan alles herstellen en een voor een weer opnieuw opbouwen. Daar hebben we dus niets aan!
  Ik heb inmiddels een workaround gevonden die bij mij werkt. Verwijder ook alle extra geïnstalleerde toetsenborden (instellingen/algemeen/toetsenbord/toetsenborden/..) verwijder ze allemaal en de laatste (meestal de nederlandse) blijft over en kan niet verwijderd worden. Ga dan naar “instellingen/algemeen/stel opnieuw in” en klik op “herstel toetsenwoordenboek”. Nu kun je de extra toetsenwoordenboeken eventueel weer toevoegen. Bij mij werkt het!

 • Esmee

  5 september 2016 om 21:01

  Hehe, eindelijk een tip die werkt!
  Bedankt

 • Eva

  28 mei 2017 om 10:55

  mijn hele telefoon doet de laatste tijd raar terwijl ik hem niet eens heb laten vallen, waterdamp in zit, ietd heb gedownload of iets anders dergelijks en hij is nu traag, toetsebord reageert na 7 seconde ELKE KEER! mn gallerij doet het niet meer, hij zit vol terwijl al mn fotos weg zijn? ik denk dat ik maar over ga naar samsung. niet te geloven dat ik mijn geld heb verspilt aan deze troep

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!