9 juli 2014

iOS 7iOS 7: Batterijduur van de iPhone 4 of iPhone 4s vergroten

batterijDe release van iOS 7 bracht een groot aantal nieuwe features met zich mee voor de iPhone en iPad. Ook de iPhone 4 kreeg ondersteuning voor iOS 7, echter lijkt het erop dat de specificaties van dit toestel niet toereikend zijn.

De iPhone 4s werkt iets beter in samenwerking met iOS 7, toch lezen we op appletips genius regelmatig klachten over de batterijduur van de iPhone 4 en iPhone 4s onder iOS 7. Deze verminderd namelijk snel gedurende de dag. Gelukkig zijn er een aantal opties waarmee je de batterijduur van een iPhone 4(s) kunt verlengen, deze kun je hieronder teruglezen.

Installeer de nieuwste software
Een gouden regel, installeer altijd de laatste versie van iOS. Apple doet er alles aan om alle bugs en problemen uit iOS te halen. Deze bugfixs worden toegepast in een software update, het is daarom belangrijk dat je altijd de laatste versie van iOS 7 installeert. Daarnaast bracht iOS 7.1 een hoop verbeteringen met zich mee voor de iPhone 4 waaronder het verbeteren van de batterijduur.

Automatische verversen van content
Sinds iOS 7 is het mogelijk om applicaties eenvoudig te verversen op de achtergrond. Dit wil zeggen dat de applicatie automatisch nieuwe content download op de achtergrond. Op deze manier wordt bijvoorbeeld je Twitter tijdlijn geupdate voordat de applicatie geopend wordt. Helaas resulteert dit ook tot een vermindering van de batterijduur, wanneer je in het bezit bent van een iPhone 4 of iPhone 4s is het aan te raden deze optie uit te schakelen. Dit kun je doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Ververs app op achtergrond.

verversapps

Verminder beweging
Een effect dat onmiddellijk opvalt bij het gebruik van iOS 7 is het ’3D’-effect (parallax), tenminste als je een iPhone 4S of hoger bezit. Het effect is niet echt 3D, maar dankzij de beweging lijkt het alsof applicatie zweven over de achtergrond. Dit effect is zeer zeker een mooie toevoeging, maar is bij de iPhone 4s nadelig voor de batterij. Je kunt dit effect eenvoudig uitschakelen via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verminder beweging.

Kleur effecten verminderen
Bij het raadplegen van je toetsenbord, bedieningspaneel, berichtencentrum, enzovoorts wordt de achtergrond van deze opties gebaseerd op de kleur die zich erachter bevind. Een mooie toevoeging, maar ook deze functie kan nadelig zijn voor je batterij wanneer je in het bezit bent van een iPhone 4(s). Sinds iOS 7.1 kun je deze optie uitschakelen, dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Verhoog contrast (schakel deze optie in).

contrastverm1

Toetsenbordwoordenboek zorgt voor problemen
Bij de iPhone 4 en iPhone 4s kan het toetsenbordwoordenboek batterij-problemen opleveren. Apple heeft deze bug in vorige versies van iOS 7 opgelost, maar het lijkt erop dat voor sommige het herstellen van dit woordenboek nog altijd ten voordelen is voor de batterijduur. Door dit te herstellen ben je wel alle meest gebruikte suggesties van het toetsenbordwoordenboek kwijt, maar de batterijduur zal aanzienlijk toenemen. Herstel het toetsenbordwoordenboek via: Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel toetsenbordwoordenboek.

De batterij kalibreren
Na verloop van tijd kan het voorkomen dat de batterij van je iPhone toch iets sneller leeg geraakt dan je hoopt. Toch lijkt er een ‘gouden tip’ te zijn. Je kan namelijk vrij eenvoudig de Lithium-Polymer batterij opnieuw kalibreren. Hiervoor dien je niet je iDevice volledig leeg te laten lopen en vervolgens weer volledig op te laden, maar een veel eenvoudigere procedure toepassen. Hoe je dit precies doet lees je hier terug op appletips.

opladen batterij

Volledige herstel
Mocht bovenstaande tips niet helpen is het aan te raden je iPhone te herstellen en als nieuw te installeren. Een iPhone herstellen kun je doen door je iPhone via de USB-kabel aan te sluiten op je Mac of PC en iTunes te openen. Klik hier op je iPhone en selecteer de knop ‘Herstel iPhone’. Volg de procedures en stel je iPhone als nieuw in. Via de iTunes- en App Store kun je alle eerdere aankopen opnieuw (gratis) installeren, dit doe je via App Store ▸ Updates ▸ Aankopen.

Nieuwe batterij.
Een laatste optie is het vervangen van de batterij. De batterij van je telefoon verliest na enkele jaren namelijk langzaam de capaciteit. Het vervangen van een iPhone batterij is in de meeste gevallen vrij eenvoudig. Voor een nieuwe batterij kun je terecht bij GSMbatterij.nl.

Meer over Batterij kun je hier terugvinden.Reacties


 • Marten

  9 juli 2014 om 19:03

  Mijn advies : Haal als eerste de Facebook app van je telefoon. Deze app slurpt je batterij leeg. Met de Facebook app had ik aan het einde van de dag ongeveer 30%. Nu zonder Facebook app is dat nog 80%. Gigantisch.

 • Lars

  10 juli 2014 om 10:34

  Toch wel jammer dat je eigenlijk alle functies en veelgebruikte apps moet uitzetten / verwijderen voordat je je telefoon een dag of 2 kunt gebruiken.. schiet een beetje het nut van de telefoon voorbij zo….

 • Wesley Fabry

  10 juli 2014 om 10:51

  Iedereen met een smartphone moet er in principe gewoon 16uur (1 leefdag) mee toe kunnen komen. Dat is gewoon voldoende, een smartphone gebruiken we gewoonweg veel meer dan de ouderwetse telefoons die een week meegingen. Daarnaast willen we allemaal een haarscherp scherm, vele applicatie, spellen, productiviteit, altijd bereikbaar zijn en andere handige functies. Deze vragen gewoon veel van de batterijduur. Omdat bijvoorbeeld iOS 7 veel nieuwe extra’s bevat die bij de lancering van de iPhone 4(s) nog niet aan de orde waren kunnen deze telefoons hier minder goed mee overweg. Dat heeft niets te maken met het feit dat de iPhone 4(s) niet goed meer zijn, je kan gewoon niet ervan verwachten dat deze alles zal blijven ondersteunen zonder enige nadelen. Via bovenstaande tips kun je in ieder geval ervoor zorgen dat ie beter bruikbaar is en helaas moet men hiervoor wat dingen opgeven die gelukkig nog niet extreem nodig zijn.

 • Braam

  16 september 2014 om 13:00

  Heb al tijden de ‘ ververs app’s automatisch uit staan op me 4s maar alles blijft gewoon automatisch updates binnen halen.

 • Wesley Fabry

  16 september 2014 om 13:09

  @braam als je wil voorkomen dat de apps automatisch worden geupdate dan moet je dit aanpassen via instellingen – iTunes en app store

 • Braam

  16 september 2014 om 14:50

  @wesley. Bedankt want dat wist ik niet.

 • Sophie

  28 september 2014 om 10:21

  Hallo, ik heb een iPhone 4s iemand al problemen ondervonden met Facebook, valt gemakkelijk uit sinds kort, vooral bij het bekijken van foto’s

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!