10 juli 2014

NieuwsWaarschuwing: Opnieuw veiligheidslek in Adobe Flash Player aangetroffen

flashplayer_165x165Adobe heeft een nieuwe versie van Flash Player beschikbaar gesteld, versie 14.0.0.145. Het wordt door Adobe aangeraden zo snel mogelijk te updaten naar deze laatste versie. Door een bug in versie 14.0.0.125 en eerder is het voor hackers mogelijk om misbruik te maken van persoonlijke browsergegevens en deze te stelen.

Adobe verklaart in een Security Bulletin dat zowel in de OS X, Linux en Windows versie de bug aanwezig is en hierdoor vatbaar zijn. Ondertussen verschijnen er al meldingen dat Windows-computers al misbruikt zijn, door hackers.

Hoewel de Mac minder vatbaar is wordt toch met klem aangeraden zo snel mogelijk te updaten naar de laatste versie 14.0.0.145. Via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Flash Player, tabblad 'Geavanceerd' kun je controleren welke versie van Flash aanwezig is op je Mac. Vanuit dit tabblad kun je ook direct de software updaten.

Screencapture 2014-04-29 om 08.46.46

De laatste versie kun je ook downloaden via onderstaande link.

http://get.adobe.com/nl/flashplayer/

Wil je liever Adobe in zijn geheel verwijderen van je Mac, dan kun je gebruik maken van de flash uninstaller. De Flash player is geen officiële software van Apple, maar van adobe. Apple kan dus vrij weinig doen aan deze bug.

Meer over Beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!