10 juli 2014

AT Holiday: Belangrijke Europese verkeersregels in één handige app

euverkeericonWanneer je deze zomer met de auto op vakantie gaat naar het buitenland in Europa dan kan het voorvallen dat je even niet meer weet hoe snel je bijvoorbeeld mag rijden in Italië of hoe het precies zit met de alcoholregels in Frankrijk. Je kan hiervoor uiteraard websites op het internet raadplegen.

Er is in de iOS App Store ook een hele handige app te vinden die de belangrijkste verkeersregels van alle Europese landen samenvoegt. Dankzij deze app heb je snel per land een overzicht van alle beperkingen en/of limieten.

euverkeer1

Verkeersregels die in deze app worden verduidelijk zijn ondermeer het dragen van de gordel, snelheid, verkeerslichten, alcohol, verboden rijvakken, mobiele telefoon, dragen van een helm, enzovoorts. Door deze app voor of tijdens je vakantie even te bekijken kun je jezelf en medereizigers een hoop problemen besparen.

euverkeer2

Verder is in de app ook een spel element verwerkt, zo kun je je eigen Europese verkeerskennis testen met een quiz of kun je een memory geheugenspel spelen met verkeersgerelateerde afbeeldingen. Door deze spellen kun je misschien jonge medereizigers kennis leren maken met de Europese verkeersregels, echter voegt het weinig toe aan de applicatie. Los daarvan is de applicatie zeker de moeite waard om even te bekijken voor je vertrekt naar het buitenland.

Going Abroad
Going AbroadCategorie: Travel, Family, Educational, Games
Ontwikkelaar: European Union - Publications Office
iPad & iPhone  4+  102 MB DOWNLOAD GRATIS

'AT Holiday' geeft je gedurende de zomer allerlei handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • peter

    11 juli 2014 om 12:00

    Gezien de recensies over deze app snap ik niet dat deze app aanbevolen wordt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!