30 september 2013

iOS 7iOS 7: De Agenda applicatie in zijn eenvoud

Angenda logo 7 retinaDe Agenda applicatie is behoorlijk onder handen genomen in iOS 7. De meest opvallendste verandering is de maandweergave, deze is uiteraard nog aanwezig, maar je hebt geen onmiddellijk overzicht van de activiteiten per dag. Wanneer je een activiteit hebt ingepland voor een dag zie je onder de datum een klein bolletje, hiermee kun je de dagweergave activeren.

Het toevoegen van een nieuwe activiteit werkt op dezelfde manier als voorheen. Dit kun je doen door te tappen op het plus-icon of door gedurende enige momenten te tappen op een tijdstip in de dagweergave. Hierna kun je eenvoudig de activiteit wijzigen en verschillende extra informatie toevoegen zoals beschikbaarheid, locatie, genodigden, enzovoorts.

agendaoverzicht

Op de iPad (mini) is het heel simpel om de weekweergave te activeren, hiervoor dien je alleen te tappen in de navigatiebalk. Wanneer je de weekweergave wilt raadplegen op een iPhone of iPod Touch dien je de liggende weergave te activeren door je iDevice te kantelen.

weekweergaveagenda

Via de knop 'Agenda's' kun je snel en eenvoudig al jou agenda's raadplegen en eventueel in- of uitschakelen. Door hier op het i-icon te tappen kun je de agenda wijzigen, delen met derde of voorzien van een andere kleur.

Met behulp van de knop 'Vandaag' keer je snel terug naar het overzicht van 'vandaag'. Via de knop 'Inkomend' kun je het overzicht van nieuwe en beantwoorde uitnodigingen bekijken en beheren.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • King

  30 september 2013 om 12:12

  Misschien niet onbelangrijk om te melden:
  De meest gemiste optie in de agenda “lijstweergave” zit er nog steeds, alleen verborgen in de zoekfunctie van de agenda.
  Klik je op het vergrootglas -> dan is de lijstweergave beschikbaar

 • wally

  30 september 2013 om 17:47

  Jammer voor deze agenda maar bij mij zijn er zaken die om de vier weken terug komen en dat werkt niet bij deze agenda.

 • Wim Van Hemelrijk

  30 september 2013 om 18:19

  Wally?

 • SeeDee

  30 september 2013 om 20:41

  Wat ik mis in de nieuwe agenda is de navigatiebalk onderaan (bij de iPad) waarmee je snel naar een bepaalde week of maand kon springen. Nu moet je doorbladeren van week naar week of via een maandweergave een paar keer klikken om op de juiste week te komen.

 • Yfke

  30 september 2013 om 21:25

  Wat ik mis in de agenda is weeknummers!

 • Daniël

  1 oktober 2013 om 23:06

  In een film van Apple zie je dat ze gebruik maken van locaties en dat reistijd wordt gecalculeerd, hoe activeer je dat? En het is jammer dat je bij locatie niet kan kiezen uit adressen uit je contacten…

 • Dr.H.J.Veeze

  2 oktober 2013 om 9:37

  1% van de mannen is ziet geen rood (rood-blindheid). Het zou goed zijn de kleur in te kunnen stellen naar bijvoorbeeld blauw.

 • Aimee S.

  2 oktober 2013 om 21:13

  Hoe zit het met de historie in de agenda voor ios7.0?
  We hebben behoefte om de activiteiten van voorafgaande maanden te bekijken. Is dit nog mogelijk? En hoe dan ?

 • monique

  4 oktober 2013 om 7:58

  Hoe kan ik de lettergrootte aanzetten in de agenda?(iphone 4 ios7)
  Als je naar je afspraak wilt kijken per week, moet je scrollen naar het tijdstip, erg vervelend die niet automatisch in beeld komt, zoals eerst.
  Kan ik alles op ios7 laten staan, maar de oude agenda terugzetten?
  Wie kan mij helpen svp???

 • chris

  4 oktober 2013 om 8:45

  En weer geen weeknummers! wat een misser…

 • Jeannette

  4 oktober 2013 om 19:53

  Wij hebben iCal abonnementen voor de voetbalagenda. Ideaal, maar in ios 7 werkt het niet meer. Heb er elders ook een klacht over gezien. Echt jammer, want dat was erg handig, ik hoop dan ook dat daar snel een update of oplossing voor kont!

 • Ronald

  7 oktober 2013 om 15:58

  Ik heb de app weeknummers er op staan ,
  Werkt perpect elk weeknr word als een activitiet weergegeven
  Succes

 • HHMJ

  11 oktober 2013 om 9:38

  Waarom verandert de kleur van een agenda telkens automatisch in de iCloud IOS7 agenda? Terugzetten is van korte duur, want bij de volgende klik springt ie weer terug naar de kleur die die er zelf aan geeft.

 • Frans baas

  11 oktober 2013 om 21:47

  De kleur is idd aan te passen, maar na enkele ogenblikken besluit ios7 de kleuren weer terug te wijzigen??? Ik maak gebruik van 1 gedeelde agenda en de eigen agenda. Dit probleem doet zich voor op zowel de ipad2 als de 4s met hetzelfde iCloud account. Iemand een oplossing??

 • Suzanne

  14 oktober 2013 om 11:16

  Ja, dat heb ik ook! Dat de kleuren van mijn agenda steeds veranderen naar een kleur die ik er niet aan gegeven heb! Heel irritant. Ik lijk er minder door te hoeven werken, maar daar denkt mijn baas anders over ;) iemand een oplossing?

 • Wesley Fabry

  14 oktober 2013 om 11:19

  Het lijkt erop dat meerdere gebruikers hier last van hebben en dus duidt op een bug. Apple zal dit waarschijnlijk zo snel mogelijk oplossen.

 • Nancy

  15 oktober 2013 om 10:06

  Wat bij mij niet werkt is het synchroniseren naar mijn iCal op de Mac. Afspraken in mijn agenda op de computer worden wel naar mijn iPhone gesynchroniseerd maar afspraken gemaakt in mijn iPhone komen niet in mijn computer. Overigens geen iCloud maar kabelaansluiting naar iTunes. De rest synchroniseert wel (muziek, foto’s).

 • anita

  17 oktober 2013 om 14:58

  Ik heb nu al spijt dat ik het erop gezet hebt! Agenda is een nachtmerrie!

 • Caroline

  6 november 2013 om 22:25

  Ik mis de gekleurde bolletjes. Ik werk met twee agenda’s dus is het handig dat ik de afspraken kan onderscheiden van elkaar. Bij de vorige versie stonden er gekleurde bolletjes, nu enkel grijze. Nu moet ik dus op de dag klikken vooraleer ik kan zien of het privé of zakelijk is :-(.
  De vorige versie was veel diidelijker en gebruiksvriendelijker.

 • Erik

  11 november 2013 om 19:46

  Ik laat m’n agenda op de Ipad synchroniseren met Outlook. In de vorige agenda kon ik dan de bijlagen raadplegen die bij de afspraak hoorden. Nu zijn ze echter niet meer zichtbaar. –> Verslechtering!

 • Bert De Groote

  19 november 2013 om 14:15

  Ik zou gewoon graag de oude versie terughebben.

 • Esther

  24 november 2013 om 14:16

  Ik kan niets meer toevoegen, de plus is niet donker rood

 • Sofie

  30 november 2013 om 14:47

  Kan niets meer toevoegen in de agenda! Heb hetzelfde probleem als Esther, de plus is niet rood. Iemand enig idee hoe we dit moeten oplossen??

 • MS

  5 december 2013 om 16:52

  Wat een drama de agenda in IOS 7. Mijn overzicht met afspraken is niet meer zo overzichtelijk als dat het was. Maar inderdaad je kan wel op het loepje klikken om te zoeken, zodat je alsnog je lijst met afspraken ziet.
  Dan nog is het niet makkelijk en vind ik het allemaal echt een stap terug in efficiëntie en functionaliteit. De agenda hoort het mij makkelijker te maken en niet moeilijker. Waarom dit in hemelsnaam veranderen !!

  Na de kaarten app Google maps geinstalleerd. Nu ook maar zoeken naar een goede agenda app. Triest ….

 • MS

  5 december 2013 om 17:07

  Deze video beschrijft exact alle problemen met de IOS 7 agenda/calendar.
  http://youtu.be/AF_YXJ35lfY

 • Haage

  19 december 2013 om 22:20

  Ik zie geen enkele verbetering bij de agenda in os7
  Slechter overzicht. Onduidelijk etc. Wat is er mis om de maanden duidelijk gescheiden weer te geven. Waarom die eenheidsworst? Minder is hier inderdaad minder.
  Wat was er mis met de oude opzet. Kennelijk is de drang naar verandering zo groot dat het niet meer uitmaakt of het functioneel is of niet.

 • MargotK

  27 december 2013 om 11:44

  Ik heb een iPhone 4S. Gisteren stonden al mijn afspraken en mijn contacten nog in de iPhone. Nu zijn beide leeg. Lastig met telefoneren en nog vervelender voor mijn afspraken. Hoe kan dit?
  Ik ga nu proberen te synchroniseren maar dit mag toch niet gebeuren?

 • MargotK

  27 december 2013 om 11:48

  Ik weet niet wat er is gebeurd, maar de inhoud is weer terug en ook de agenda + is weer rood. Dus ik kan verder.

 • Harold

  2 januari 2014 om 19:24

  Kan ik een bijlage (pdf) koppelen aan een afspraak in de agenda ?

 • Martine

  19 januari 2014 om 22:50

  Ik vind het echt niks de update van de agenda, kan niet meer in 1 oogopslag mijn afspraken voor een dag zien, ik kijk vaak savonds en dan zie ik voor andere dagen ook alleen de uren aan het einde van de dag. Ik ben niet blij met de aanpassing, wil mijn oude agenda terug. Een update van de software oke, maar blijf van de apps af, daar wennen mensen aan en dat wil ik niet zonder dat ik daar voor kies verandering in. Besturingsysteem en apps zijn twee verschillende dingen. Besturingsysteem is in handen van Apple en maar apps wil ik erg graag zelf de controle over.

 • Bert

  26 januari 2014 om 17:09

  Ik mis dat je een activiteit niet kunt kopieren en dan zef de datum bepalen waar hij naar toe gekopieerd moet worden. Werk in ploegen en daar zit geen regelmaat in.

 • Elijah

  25 februari 2014 om 18:43

  Kan iemand mij vertellen hoe ik alle activiteiten kan zien in het verleden? Nu kan ik maar tot 2 weken teruggaan! Ik kan dus niet zien wat ik 3 of 4 weken gelden heb gedaan! Heel vervelend!

 • Jan

  9 maart 2014 om 17:38

  Waarom staat een activiteit de ene keer met een gekleurd stipje ervoor en de andere keer in een gekleurde balk. Iemand een idee waar je dit kunt aanpassen… hoor het graag….

 • Beanca

  6 mei 2014 om 0:30

  Wat ik zo erg vind aan de nieuwe agenda is de optie voor de Nederlandse feestdagen als ik die aan vink gaat er op de dag van zo’n feestdag s’morgens om 9:00 uur een alarm af. Dit is niet aan te passen ik kan de tijd niet veranderen ik kan de agendamelding uitzetten maar dit betekent dat ik dus voor mijn belangrijke afspraken geen melding meer krijg. Ook blijft deze agenda de verjaardagen van mensen toevoegen, dit vind ik op zich niet erg maar ook bij deze gaat op de betreffende dag om 9:00 u de melding af. Heb je een Nederlandse feestdag waarop je vrij bent gaat dat ding om 9u af. Heeft iemand daar een oplossing voor

 • Serena

  11 juli 2014 om 17:58

  Sinds een tijdje kan ik geen activiteiten of andere dingen in mijn iPhone 4s plaatsen het plusje rechtsboven in de hoek werkt niet meer!! weet iemand misschien hoe dit kan?

 • Gerrit

  7 december 2014 om 11:47

  “Plus icoon” in de agenda is niet te activeren en zodoende geen activiteit te plannen na update 8.??

 • Geert

  31 december 2014 om 20:45

  Agenda is slechtste welke ik reeds gebruikt heb!
  Totaal onbetrouwbaar!

 • Hans

  20 september 2015 om 13:09

  Een week heeft zeven dagen. Waarom zie ik er dan maar vijf op de iPad mini, en vooral waar kan ik dat wijzigen? Kan dat nergens vinden! Zit net op de nieuwste iOS versie 9 geloof ik (niet dat me dat erg boeit…)

 • Lilian

  5 oktober 2015 om 11:46

  Weekweergave van 5 dagen (ma t/m vr) ook op de gewone iPad.
  Hoe kan deze ingesteld worden op 7 dagen??? Is wel zo gemakkelijk als het weekend in het weekoverzicht zichtbaar is… (update iOS versie 9,0,2)

 • Herman Bosma

  12 december 2016 om 12:44

  Mijn agenda noteringen zijn zo maar weg kan nu niet meer achterhalen wat ik heb gedaan en nog erger weet niet welke afspraken ik komende tijd heb. Hoe kan dit? Kan iemand mij vertellen hoe ik het weer terug krijg?
  Ook is het mij op heden niet gelukt om de agenda van iphone 7 en mijn mac te synchroniseren. Terwijl ik na jaren samsung juist voor het eenvoudig (zoals werd verteld) synchroniseren van de en apple naar de andere apple deze heb aangeschaft. Graag reacties.

Een reactie toevoegen: