25 september 2013

iOS 7iOS 7: Voeg kleurenfilters toe aan je foto’s

camera logo 7 retinaVoortaan zijn applicaties van derden overbodig, want met behulp van de Camera applicatie kun je vanaf nu ook filters toevoegen aan je foto's. Dit kan zelfs live tijdens het maken van de foto. Let hier wel bij op dat je in het bezit moet zijn van een iPhone 4S (of hoger) of iPod Touch 5e generatie (of hoger), andere toestellen kunnen de filters benaderen via de wijzig-functie in de foto applicatie.

Bij het opstarten van de camera applicatie kun je met behulp van een swipe-beweging naar links of rechts switchen tussen de verschillende opties. Op deze manier heb je snel toegang tot de panorama functies, foto, video en de vierkant-modus. Via de opties 'foto' en 'vierkant' heb je de mogelijkheid om de filters toe te passen. Tap hiervoor op het filter icon, te herkennen aan de drie cirkels, in de navigatiebalk en selecteer je gewenste filter.

camapp1

Uiteraard kun je ook de HDR-modus activeren, tap hiervoor éénmaal op HRD in de statusbalk om deze in of uit te schakelen. Via het'bliksem' symbool kun je de flitser in- of uitschakelen en via het camera-icon kun je switchen naar de camera aan de voor- of achterzijde. De panorama-functie is onveranderd gebleven en is op dezelfde manier te hanteren als in iOS 6.

camapp2

Ook een video opnemen is nu een stuk eenvoudiger geworden, activeer hiervoor de video-modus en start onmiddellijk met het opnemen van je film. Nieuw in iOS 7 is de mogelijkheid om in en uit te zoomen tijdens het filmen, dit kun je eenvoudig doen door met behulp van twee vingers te knijpen of spreiden op het scherm. Tijdens deze handeling verschijnt er een zoombalk op het scherm, deze kun je vervolgens met één vinger hanteren.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Nic

  25 september 2013 om 10:01

  Dit kan ook op de 4S en de 5.

 • Kelly

  13 oktober 2013 om 12:13

  Hoi,
  Ik heb een vraagje! ik heb gister een aantal leuke foto’s gemaakt met een filter.
  Nu wil ik deze op mijn MacBook Pro bekijken (via fotostream en aangesloten met een kabel) en opeens zijn alle filters weg. Op mijn telefoon zijn de foto’s dus met filter, maar kan ze zo niet krijgen op mijn laptop.

  Hoe krijg ik de foto’s met filter op mijn laptop?

 • Christophe

  31 juli 2014 om 23:00

  Help al mijn filters op mijn foto’s zijn weg wanneer ik deze open doe op mijn PC?!

  Wie weet raad?

  HELP

 • Ben

  6 september 2014 om 16:23

  Hey
  ik heb hetzelfde probleem.
  Heeft er ondertussen al iemand een oplossing gevonden?

 • A

  30 september 2014 om 21:03

  probleem heb ik ook :((((

 • Rose

  9 oktober 2014 om 23:34

  Bij de iOS 8 zijn de filters “verbeterd”… Mijn favoriet ‘transfer’ filter is nu echt een lelijke filter geworden… Weet iemand hoe ik de oude filters terug kan krijgen? Een app is ook prima ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!