25 september 2013

iOS 7Vijf kleine wijzigingen in iOS 7 (deel 5)

ios 7 icon retinaBeveiliging
Veiligheid boven alles heeft Apple vast en zeker gedacht bij het ontwikkelen van iOS 7. Zo dien je bij het uitschakelen van 'Zoek Mijn iPhone' je Apple ID wachtwoord op te geven en kan een gestolen iDevice niet zomaar worden gereset. Uiteraard kun je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in, ook je instellingen herstellen. Wanneer je dit wilt uitvoeren dien je ook hier je wachtwoord in te voeren.

Safari
De ontwikkelaars bij Apple zijn uiteraard hun 'held' Steve Jobs niet vergeten en hebben hem stiekem een plaatsje gegeven in iOS 7. Niet met een hoop tekst, foto of video maar op een subtiele manier. Het 'leeslijst-icon' was altijd een bril, deze is vervangen door de alom bekende 'Steve Jobs bril'. Je vindt deze terug via Safari ▸ Bladwijzer-icon ▸ Leeslijst, ook via de deel-knop kun je bij de optie 'Voeg toe aan leeslijst' de bril bewonderen.

leeslijststeve

Berichtencentrum
Wanneer je een melding ontvangt in het berichtencentrum kon je deze in de voorgaande versie van iOS versnelt laten verdwijnen door op de melding naar links of rechts te vegen. Wanneer je dit in iOS 7 doet zal je merken dat er niets gebeurt. Toch is het mogelijk de melding snel te doen verdwijnen, dit maal moet je vanaf de melding naar boven vegen om deze snel te verbergen. Handig als je een spel aan het spelen bent of je rustig naar een video kijkt.

Klok
Met behulp van de 'Wereldklok' functie in de Klok applicatie in iOS kun je snel en eenvoudig verschillende wereldklokken toevoegen. Op deze manier kun je snel controleren wat bijvoorbeeld de tijd is in Cupertino, Sydney of New Delhi. Nieuw in iOS 7 is de mogelijkheid om onmiddellijk te controleren hoeveel uurverschil er zit tussen de wereldklok en jou huidige locatie (tijdzone).

wereldklok

Nieuwe geluiden
Het zal je misschien nog niet zijn opgevallen maar tijdens het ontgrendelen van je iDevice weerklinkt er geen geluid meer. Dit is uiteraard nieuw en is misschien saai, maar dat geld niet voor alle geluiden. Tijdens het vergrendelen weerklinkt er een nieuw geluid met een toegevoegde echo en ook bij het starten van het opladen kun je genieten van nieuwe klanken.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Tony

  25 september 2013 om 10:41

  Bij de wereldklok is de aanduiding “…uur eerder” dan wel “… uur later” niet voor alle locaties correct! Voor Londen wordt “1 uur later” weergegeven i.p.v. “eerder” en b.v. in Nairobi is het 1 uur eerder i.p.v. later.

 • Diana Gerritsen

  28 september 2013 om 19:48

  Sinds de update van j.l.maandag kan ik op mijn epad de bijlagen en links naar de website niet meer openen!!! Kan iemand. Ik vertellen hoe ik dit moet kan oplossen??..

 • Wilma van den Thillart

  29 september 2013 om 21:10

  Na de update met IOS7 zijn mijn contactne uit de ipod touch verwijderd. op de laptop vind ik ze terug onder icloud maar ik krijg ze op geen enkele mogelijkheid meer in de ipod touch! wie kan mij helpen.

 • Wouter

  6 oktober 2013 om 20:19

  Lock In, dat gebeurd er met IOS7. Bestaande laadkabels van Chinese komaf werken opeens niet meer ( geen licentie betaald)!! En nog erger, de connectionkit om fotos en videos te laden werkt in iOS7 alleen nog maar voor fotos, videos no way… Wellicht ook geen licentie voor betaald?? Voorheen kreeg je een camera link, nu een importlink. Slecht en echt voor mij een reden om om te kijken, ik heb niks aan updates die mij gaan beperken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!