26 september 2013

iOS 7iOS 7: De eenvoud van de nieuwe berichten applicatie

berichten logo 7 retinaDe berichten applicatie ziet er niet alleen enorm strak uit, maar is ook een stuk eenvoudiger geworden en voorzien van leuke effecten. Zo zal je snel merken dat de tekstballonnen van jezelf de kleur blauw krijgen en naarmate je bovenin het scherm kijkt de kleur blauw lichter wordt.

Bovenin de statusbalk vind je de naam van je gesprekspartner terug, wanneer je deze een bijnaam hebt toegekend zal deze hier staan in plaats van de gehele (voor)naam. Een bijnaam kun je instellen via de contacten applicatie. Naast de naam vind je de contact-knop terug via deze knop heb je onmiddellijk toegang tot de bel en FaceTime mogelijkheden. Hierdoor kun je onmiddellijk de desbetreffende contact persoon bellen.

berichtenapp1

Selecteer het i-icon om contact informatie te raadplegen zoals adres, sociale media links, nummers, etc. Hier is het ook mogelijk een bijnaam (nickname) in te stellen voor de contactpersoon.

Helaas zijn de emoji's nog niet aangepast door Apple en lijken deze al snel oud en steken ze behoorlijk af in hun nieuwe grafische omgeving. Misschien dat Apple dit de komende maanden nog gaat aanpassen. Er zijn nog een hoop nieuwe functies verborgen in de berichten applicatie en deze lees je binnenkort hier terug op appletips.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Dario

  26 september 2013 om 16:30

  Als je op een van je eigen berichten naar links swipet kun je de timestamp per afzonderlijk bericht zien.

 • mike

  26 september 2013 om 16:54

  Werkt echt mooi, vind alleen dat als je de iphone in een liggende stand plaatst dat hij een beetje schokt, de app dan en dat was vroeger op ios 6 niet. Dat ging heel vloeiend. Hoop dat ze dat ook nog aanpassen (4S)

 • Christian

  26 september 2013 om 19:14

  Veeg naar links en je ziet het tijdstip waarop het bericht is binnengekomen!

 • Christian

  26 september 2013 om 19:14

  Ai, beter lezen, Dario was me voor! :-)

 • DVY

  26 september 2013 om 23:28

  Vind het rubber/waterige effect grappig bij scrollen.

 • dd

  27 september 2013 om 21:12

  Je kunt niet meer berichten afzonderlijk verwijderen… Klopt dat ? Je moet nu een heel ‘gesprek’ verwijderen.

  Verder lukt het me niet op ipad muziek te scrollen als de ipad gelocked is.

  Mail kun je niet openen als je het zoekvakje hebt aangeraakt, dat moet je eerst annuleren en dan pas kun je weer scrollen door je mails of een mail openen.

 • Philip

  27 september 2013 om 21:40

  dd, ff blijven duwen op een bericht, dan verschijnt “copy/more” knop en krijg je delete en andere opties te zien die op individuele berichten toegepast kunnen worden

 • dd

  27 september 2013 om 21:54

  gelukkig! thanks Philip

 • Jean

  28 september 2013 om 13:55

  Ik dacht dat je ook een miniatuurweergave vd foto van je contactpersoon per bericht zag staan. Bij mij verschijnt die niet en ik zie in bovenstaande afbeelding in jullie bericht , de miniatuurweergave ook niet ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!