12 april 2015

iOS 8iOS 8.3: De aangepaste emoji’s

Emoji lachen

Liever een emoji met je eigen haarkleur? Een kerstman met een andere huidskleur of wil je een Apple Watch gebruiken als emoji? Het kan nu allemaal, Apple bied je nu de mogelijkheid om de emoji’s nog gebruiksvriendelijker te gebruiken.

Als eerste is de gehele weergave op de schop gegaan. Vanaf nu kun je de emoji-toetsenbord activeren en eindeloos scrollen om alle thema’s te raadplegen. Daarnaast zijn er enkele nieuwe emoji’s toegevoegd en kun je de huidige aanpassen.

Het emoji-toetsenbord kun je activeren via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toetsenbord ▸ Toetsenborden ▸ Voeg toetsenbord toe ▸ Selecteer hier 'Emoji'. Vervolgens kun je de emoji’s raadplegen via het wereldbol icoon op het toetsenbord.

emojiwijzigen

Standaard zijn de emoji’s geel, maar de 'mensen' kun je vanaf nu een andere huids- en haarkleur geven. Handig als je graag jezelf wilt matchen met een emoji of gewoon omdat het kan. Om de huids- en/of haarkleur wilt wijzigen dien je enige momenten te tappen op de emoji (ingedrukt houden) tot het pop-up venster opent. Vervolgens kun je een andere emoji raadplegen. Daarnaast kun je bij het thema 'Objecten en symbolen' ook de nieuwe Apple Watch, iPhone en Mac gebruiken als emoji.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Angelo

  12 april 2015 om 14:11

  Ik vind het geen goeie update, veel ste lang zoeken naar je emoji!

 • Kor

  14 april 2015 om 10:09

  Je kunt ze helaas niet overal gebruiken, ik probeerde er één in mijn signature op een forum te zetten en toen kreeg in spontaan een SQL-error. ;-)

 • pdb

  15 april 2015 om 9:42

  slechte update, icoontjes die je aanpast krijgt iemand met oude ios te zien maar krijgt er gratis een doodshoofd bij. Dus pas op wanneer je iemand bv een duimpje stuurt (met doodshoofd)

 • Lienke

  23 februari 2016 om 14:47

  Het zou ook leuk zijn als er een functie was bij de emoticons dat je ze zelf kan maken en dat je doe dan kan sturen en dat die ook een eigen vakje krijgen met de naar zelf gemaakt net zoals vlaggen dieren enzo

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!