11 november 2014

iOS 8iOS 8: Donkere (nacht) weergave uitschakelen in iBooks

iBooks is vanaf nu voorgeïnstalleerd op iedere iPhone, iPad en iPod Touch en behoort nu tot de standaard applicatie van Apple in iOS. Niet iedereen maakt gebruik van de applicatie en dan moet je hem ver weg stoppen in een folder, maar degene die wel degelijk de app gebruiken hebben vast en zeker gemerkt dat de applicatie is voorzien van enkele extra’s waaronder een donkere (nacht) weergave.

Wanneer het omgevingslicht donker genoeg is zal iBooks automatisch de weergave omkeren. Dit houdt in dat de kleuren wit worden en wit wordt zwart. De bladzijdes worden dus donker met witte letters.

Hierdoor zal het scherm minder storend zijn voor je ogen tijdens het lezen. Niet iedereen is blij met deze optie, gelukkig kun je hem daarom ook snel uitschakelen via onderstaande procedure.

nachtthema

Open een boek in de iBooks applicatie en tap in de knoppenbalk op het 'aA-icoon'. Vervolgens vind je hier de optie 'Automatisch nachtthema' terug, schakel die optie uit om de gelijknamige weergave uit te schakelen. Wanneer het nu donker is zal iBooks niet de kleuren omkeren, echter (indien ingesteld via Instellingen ▸ beeldscherm en helderheid) zal het scherm wel gedimd worden bij weinig licht.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!