2 april 2015

iOS 8iOS: Markeer alle berichten als gelezen

berichten icoon iOS

In de berichten applicatie van iOS worden alle berichten en sms berichten verzameld. Deze worden via iCloud gesynchroniseerd met alle andere iOS en OS X apparaten waarop hetzelfde iCloud account actief.

Wanneer er op één apparaat het bericht wordt gelezen, dan wordt deze gemarkeerd als gelezen op alle apparaten. Soms is dit echter niet het geval, wil je dan snel alle berichten in één keer markeren als gelezen dan kan je dit vanaf iOS 8 doen in de Berichten app.

• Open de Berichten applicatie
• Navigeer naar het overzicht van ontvangen berichten
• Tap op de knop 'Wijzig'

alle gelezen

Vervolgens zie je onderaan de knop 'Alle gelezen', tap hierop om direct alle berichten te markeren als gelezen. Wil je liever gehele gesprekken in één keer verwijderen dan kun je deze via deze interface selecteren en op de knop 'Verwijder' te tappen.

Deze optie is vooral handig wanneer je ook gebruik maakt van de doorstuur sms-functie in iOS. Gelezen berichten worden voorlopig nog niet op alle apparaten als 'gelezen' gemarkeerd na het bekijken.

Lees ook: Tekstberichten (SMS) ontvangen en versturen op een Mac, iPad of iPod

geupdate artikelReacties


  • micha

    5 april 2015 om 8:03

    Ok, dit werkt. Maar waarom worden berichten niet van al mijn apparaten verwijderd als ik een bericht verwijder op bijvoorbeeld mijn MacBook.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!