1 april 2015

Layout: Fotocollages maken met nieuwe Instagram-app

Exclusief voor iOS heeft Instagram vorige week de app 'Layout' uitgebracht. Deze applicatie maakt het mogelijk om een fotocollage te maken van meerdere foto’s. De vraag is, wat is er zo bijzonder aan en waarom zouden we deze gebruiken in de plaats van tal van andere fotocollage applicaties.

Volgens Instagram is eenvoud de kracht van de app. Je kunt foto’s op simpele wijze selecteren waarna ze automatisch in een collage verwerkt worden. Verder heb je nog een aantal (beperkte) keuzes. Met sleepbewegingen kun je de foto in een raster aanpassen en eventueel wisselen van plaats.

Je kunt bewerkingen uitvoeren op de foto’s zoals spiegelen, bijsnijden (zoomen), roteren, enzovoorts. Fan van selfies? Gebruik dan de optie 'fotogedeelte' snel kun je 4 foto’s van jezelf maken en deze dan in een collage verwerken.

layoutinsta

Maximaal kun je 9 foto’s toevoegen aan een collage, daarna heb je de mogelijkheid hem te bewaren in je filmrol, door te sturen via een bericht, sociale netwerk, Instagram of Facebook.

De applicatie is erg leuk in gebruik, alleen jammer dat het weer een losse app is, waarom wordt deze functionaliteit gewoon niet toegevoegd in de Instagram applicatie zelf? Misschien ooit in de toekomst, de app is overigens gratis te downloaden via onderstaande link.

Layout from Instagram
Layout from InstagramCategorie: Photo & Video
Ontwikkelaar: Instagram, Inc.
iPad & iPhone  4+  9 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Nic Herzig

    2 april 2015 om 9:25

    Leuke, app gebruik hem al een tijdje.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!