21 oktober 2014

iOS 8Tekstberichten (SMS) ontvangen en versturen op een Mac, iPad of iPod Touch

Vanaf iOS 8.1 is het mogelijk tekstberichten, de traditionele SMS en MMS, door te sturen naar je Mac, iPad en iPod Touch zodat je ook op deze apparaten je tekstberichten kunt lezen. Maar naast lezen kun je ook vanaf deze apparaten tekstberichten versturen naar je contactpersonen zonder enige moeite. Dit is te danken aan Apple’s nieuwe 'continuity'-functie waarmee iOS en OS X nauwer samenwerken dan ooit tevoren.

Tekstberichten versturen via je Mac, iPad of iPad gaat via het mobiele netwerk van je iPhone, je moet dus in het bezit zijn van dit apparaat wil je tekstberichten ontvangen of versturen van je Mac of ander iDevice. Om deze dienst te activeren dien je onderstaande procedure te volgen.

• Open instellingen op je iPhone
• Navigeer naar 'Berichten'
• Tap op 'SMS doorsturen'

sms-continuity

Hier vind je een overzicht van alle apparaten die in aanmerking komen voor het doorsturen van je tekstberichten. Activeer de schakelaar achter het apparaat om het doorsturen te activeren. Vervolgens zal op je Mac, iPad of iPod Touch een code zichtbaar worden die je op je iPhone dient in te vullen. Zodra dit voltooid is kun je tekstberichten ontvangen en versturen vanaf je Mac, iPad of iPod Touch zonder enige moeite.

Let hierbij wel op dat elk iDevice iOS 8.1 of hoger moet draaien en je Mac OS X Yosemite of hoger, daarnaast moeten beide apparaten gekoppeld zijn aan hetzelfde Wi-Fi netwerk en moet het zelfde iCloud account zijn geactiveerd om de berichten te kunnen versturen of ontvangen.

Naast tekstberichten kun je ook telefoongesprekken voeren vanaf je Mac, iPad en iPod Touch, vanzelfsprekend kun je ook oproepen beantwoorden vanaf deze apparaten. Hoe lees je in dit artikel op appletips.Reacties


 • Rowdy

  21 oktober 2014 om 11:38

  Ik krijg de melding niet op mijn MacBook/iPad, waardoor ik het niet aan kan zetten. Tips?

 • Mark

  21 oktober 2014 om 11:45

  Dit werkt net zo beroerd als Handoff … Niet dus.

 • cvechelp

  21 oktober 2014 om 11:47

  iMessage in iphone instellingen effe uit zetten en na een paar seconden terug aan.

 • col

  21 oktober 2014 om 11:58

  Rowdy, werkt prima hoor,
  – apparaat aanschakelen op iPhone’s instellingen-berichten (bv. iMac)
  – op iMac berichten openen en daar staat dan reeds een code van 6 cijfers
  – deze code ingeven op de iPhone en klaar is Kees
  Zonder overdrijven: operatie duurde ongeveer 5 a 10 seconden.
  Zou zeker nog eens proberen.

 • Karel

  21 oktober 2014 om 11:58

  @cvechelp, goede tip, dank, op de iPhone 6 werkt dit idd, iMac 10.10 helaas niet. iCloud en WiFi zijn allemaal hetzelfde.

 • Wesley Fabry

  21 oktober 2014 om 12:00

  Er zijn meerdere gebruikers die aangeven dat de code niet wordt gegenereerd of zelfs de berichten applicatie op de Mac crasht. Momenteel is er nog geen oplossing, we zoeken verder!

 • Joep

  21 oktober 2014 om 12:16

  Er is wel al een oplossing!

  Als de code op je iPad/Mac niet verschijnt, check dan of op je iPhone ook je mailadres aangevinkt voor iMessage (Instellingen > Berichten > Sturen en ontvangen).
  Als je SMS doorsturen eenmaal geactiveerd hebt, kun je je mailadres weer gewoon uitzetten.
  Mocht je mailadres al aanstaan bij de iMessage instellingen, dan moet je iMessage even uitschakelen en weer inschakelen op je iPhone.

  Bron: @MacRumors

 • Rowdy

  21 oktober 2014 om 12:23

  @cvechelp je tip hielp, bedankt!
  @col, die stappen had ik reeds ondernomen, maar het werkte gewoon niet. Waarschijnlijk moesten de iMessage-instellingen even gereset worden. Nu werkt alles prima.

 • Ruizmontana

  21 oktober 2014 om 12:28

  Indien het niet werkt:
  – Ga in iMessage (berichten) naar voorkeuren
  – Klik op Accounts
  – Klik op het iMessage account
  – Bij “start nieuwe conversaties via” een nummer selecteren

  Indien er al een nummer staat even een mail adres kiezen en vervolgens het nummer. Nu krijg je automatisch de melding om de functionaliteit te activeren en na accepteren verschijnt de code om in te geven op de iphone.

  Succes!

 • Jersche

  21 oktober 2014 om 12:49

  Nou ik snap er niks van, als ik ‘Berichten’ via Instellingen open zie ik geen ‘sms doorsturen’ alleen iMessage uit of inschakelen!

 • Dennis

  21 oktober 2014 om 13:25

  Gisteravond en vanochtend meermaals tevergeefs geprobeerd te koppelen. Zojuist laatste poging ondernomen. Berichten op mac uit, iMessage op iphone uit. Berichten op Mac aan, iMessage op iphone activeren. Even geduld hebben. Doorsturen SMS berichten aanzetten en daarna kwam op mijn Mac de code te voorschijn. (MB Pro 10.10 en Iphone 5S 8.1).

  Wat me overigens opvalt is dat bellen via de MB (buiten huis) niet werkt omdat we niet in hetzelfde WiFi zouden zitten, wat wel het geval is. Thuis werkt het prima. Iemand een idee?

 • JVD

  21 oktober 2014 om 14:30

  Voor het versturen van berichten moet je niet in hetzelfde netwerk zitten. Zodra je MB gekoppeld is aan je iDevice weet Yosemite hoe het de berichten moet versturen.

  Ik heb gisterenavond alles gekoppeld en het werkt prima!

 • Louis

  21 oktober 2014 om 14:50

  Ben al 2 uur bezig. Het werkt gewoon NIET. Krijg wel code maar hij blijft bezig met controleren en er gebeurt niets.

 • Erwn

  21 oktober 2014 om 14:59

  Bij mij staat er tussen apparaten een tweede Mac die niet kan geactiveerd worden ? Hoe krijg ik die eruit ?
  Ik vermoed dat deze is overgebleven van de beta Versie van Yosemite die ik had geïnstalleerd. Toen heette de Mac gewoon ‘iMac’ en bij de installatie (clean) van Yosemite heet de iMac ‘iMac van Erwin’. Met deze laatste werkt de optie dus wel uiteraard.

 • WouterV

  21 oktober 2014 om 15:03

  Ruizmontana:
  bedankt voor je goede en zeer verhelderende uitleg, helemaal geweldig. Was al 2 uur aan het zoeken. kreeg steeds geen melding op mijn mac. Met jou hulp ben ik nu helemaal blij.

 • Jasper

  21 oktober 2014 om 22:15

  Hoi,
  Al jullie bovenstaande suggesties geprobeerd, zonder resultaat…
  Wanneer ik via sms doorsturen probeer te verbinden met mijn mac komt iMessage op mijn mac in beeld en na een paar seconden krijg ik een foutmelding en sluit iMessage af…..
  Hoe los ik dit op?

  Groetjes.

 • desageda

  22 oktober 2014 om 8:33

  Hallo,

  Na het meermaals doorlopen van bovenstaande opties lukt het bij mij nog steeds niet om de code te generen, niet op mijn iMac of iPhone 5.

  Mijn iMac is aangeschaft begin 2012 (iMac 12,2 – medio 2011), zou het kunnen dat deze Mac niet ondersteund wordt voor het doorsturen van sms berichten (voor handoff en bellen via iMac is dit jammer genoeg het geval)?

  Grtz.

 • Timmy

  22 oktober 2014 om 10:24

  Thx voor de tips. Deze van RuizMontana hielp bij mij ook!

 • Pieter Beerten

  22 oktober 2014 om 10:39

  Ik denk dat ik de oplossing heb gevonden je moet bij de voorkeurinstellingen van berichten op je mac en iPhone je gsm nummer aanvinken dat je via dat berijkbaar bent voor berichten en dan zou je de code wel binnen moeten krijgen

 • mark

  22 oktober 2014 om 11:37

  Na yosemite opnieuw geïnstalleerd te hebben (had de developer versie erop staan) en de iphone de laatste update erop gezet te hebben doet hij het uitstekend!

 • Gert-Jan Lind

  22 oktober 2014 om 14:40

  Bij mij is alles goed aan elkaar aangesloten. Maar de berichten naar en vanaf mijn oude MacBook worden niet allemaal doorgegeven. De iMessages wél, maar de SMS-berichten van mensen zonder Iphone niet. Op mijn iPad mini zie ik wél alle iMessages en ook de SMS-berichten. Weet iemand of dat te maken heeft met het feit dat Continuity werkt met een combinatie van WiFi én Bluetooth? En mijn oude MacBook heeft nog geen Bluetooth… Ik zit al na te denken of ik een USB bluetooth 4.0 dongle moet kopen.

 • desageda

  22 oktober 2014 om 15:46

  Hiernet nog even geprobeerd en het is gelukt.

  Ik heb zowel het telefoonnummer als mailadres geselecteerd om iMessages te ontvangen, toen kreeg ik de code wel om de iMac te verbinden met de iPhone.

 • Bob

  22 oktober 2014 om 16:03

  Net als bij @Jersche is deze optie onvindbaar op mijn iPhone 5. Ik werk met een MB Pro uit eind 2009. Ik weet dat het hele Handoff-verhaal niet werkt op een machine van voor 2012. Geldt dat ook voor dit SMS-verhaal??

 • claudio

  22 oktober 2014 om 20:04

  Ik kan nergens vinden “sms doorsturen” en heb alle adviezen al opgevolgd zoals hierboven omschreven. Ik krijg dus ook geen code.
  iMessages sturen/ontvangen lukt wel. Wie weet de oplossing

 • Henrico

  23 oktober 2014 om 16:11

  @cvechelp

  Ik zat er al een paar dagen mee te stoeien, maar dankzij jouw tip – heel simpel eigenlijk – is het gelukt. Dank je.

 • Eline

  24 oktober 2014 om 11:37

  Is het ook mogelijk om tekstberichten te verzenden via mijn mac zonder dat mijn emailadres aanstaat bij Imessage?
  Alles werkt prima als ik zowel mijn nummer als email selecteer bij Imessage. Ik wil liever mijn email hiervoor niet gebruiken dus als ik het uitzet kan ik via mijn computer enkel imessage berichten verzenden. Iemand hier een oplossing voor?

 • Jonathan

  24 oktober 2014 om 16:48

  De optie sms doorsturen doorschakelen is bij mij ook nergens te vinden. (Instellingen -> Berichten..)
  Ook de voorgestelde trucjes werken niet.
  Heb een Iphone 5s en een Mac van eind 2012.

  Graag een tip. Verspil hier al 2 dagen mee.

  #Hopeloos

 • Martijn Keymis

  24 oktober 2014 om 19:23

  Kan iemand me helpen??
  ik krijg die code niet te zien op mijn MacBook om dit te activeren :((
  waar ligt dit aan?

 • Wesley Fabry

  24 oktober 2014 om 19:25

  Beste is om iMessage op alle apparten te deactiveren en vervolgens weer opnieuw te activeren. Hierna kun je proberen weer ‘sms doorsturen’ te activeren.

 • Cindy

  24 oktober 2014 om 22:02

  Ben na een tijdje hannesen er wel weer even klaar mee. Ik krijg het echt niet aan de praat tussen m’n iPhone en iPad. Zucht. Let’s make things easier… Oh nee, dat was een ander merk…

 • Joeri

  25 oktober 2014 om 10:23

  Niet vergeten om in je instellingen voor “berichten” aan te geven dat je ook voor je telefoonnummer bereikbaar bent ! Anders krijg je de activatiecode niet te zien.

 • Justin

  25 oktober 2014 om 17:30

  Al jullie tips opgevolgd, maar telkens als ik ‘sms doorsturen’ aanzet crash de berichten app op mijn mac. Beetje vreemd.

 • (H)Ear

  25 oktober 2014 om 18:44

  Jammer is wel dat niet gesynct wordt. Het bericht deleten op apparaat 1 verwijderd niet het bericht op apparaat 2, 3 enz…

 • maarten

  25 oktober 2014 om 20:40

  Werkt prima hier. Bedankt voor de handleiding zeer handige functie!

 • ronald

  26 oktober 2014 om 11:34

  Werkt hier na een hoop gedoe, kreeg ik eindelijk de code op mijn scherm van mijn Macbook mid 2009 iPhone 4s.
  Nu nog eens een SMSje verzenden of ontvangen

 • Pier

  31 oktober 2014 om 10:04

  @ cvechelp

  Thanks! Werkt voor mij.

 • Pier

  31 oktober 2014 om 10:26

  Aanvullend op mijn bovenstaand bericht.

  Ik heb m’n iPhone ook een reset gegeven.

  aan/uitknop + home-knop tegelijk indrukken en vasthouden totdat het Apple-logo weer verschijnt.

  Hierna werkte bij mij alles naar behoren.

 • dominique romaen

  31 december 2014 om 16:23

  Hey

  ik had net hetzelfde probleem, ik stond op alle apparaten ingelogd met hetzelfde apple ID, zelfde netwerk, ik zag mijn macbook en ipad verschijnen in het menu “sms ontvangen…” maar vanaf dat ik aanvinkte en de popup verscheen voor een code verscheen er niets op mijn ipad en op mijn imac. Gebeld naar Apple support maar daar konden ze me niet helpen en vermoeden ze het dat het aan mijn provider lag, dat alleen T-mobile zou werken. MAAR TOCH DE OPLOSSING GEVONDEN….

  Instellingen:

  -inloggen via de zelfde ORIGINELE iCloud adres op alle toestellen. (toen het niet lukte was ik verbonden met mijn apple mail-ID maar niet @icloud.com ( ik bedoel dat ik was verbonden met mijn @gmail.com (nochtans gekend bij mijn appleID) en ik heb deze allemaal veranderd naar @icoud.com)
  – via je iphone eveneens FaceTime inloggen op je iCloud adres (dus niet je IDmail maar je iCloudmail) en je telefoonnummer aanvinken en je origineel iCloud adres aanvinken als ontvanger.

  Dus op al je toestellen uitloggen en herinloggen met je @icloudmail adres
  Maar daardoor zijn de instellingen van iMessage (berichten) en FaceTime niet automatisch aangepast. Dus daarna (voor Imac :berichten openen en klikken op berichten – voorkeuren – accounts) via instellingen berichten – iMessage eveneens uitloggen en opnieuw inloggen met je @icloud.com en bij “ontvangen sms” alleen maar je telefoonnummer en @icloud.com mailadres aanvinken.
  Deze stappen herhalen met FaceTime waar je ook “via mobiel netwerk iPhone” aanvinkt

  Na dit alles verkreeg ik na het heropstarten van mijn iphone onmiddellijk de codes voor het aansluiten van mijn imac en ipad.

  Hopelijk kan deze oplossing anderen ook helpen

  grtjs dominique

 • Gerrie

  24 maart 2015 om 7:08

  Thanks Pier, dat was de gouden tip. Nu werkt alles weer bij mij.

 • Magali

  14 april 2015 om 13:37

  Ik heb iMessage op gsm uitgezet. Nu krijg ik sommige berichten aan op mijn Imac, maar niet op mijn Iphone, wat heel vervelend is. Ookal staat mijn Imac uit. Hoe los ik dit op

 • Caitlin

  16 april 2015 om 21:42

  Ik heb deze opties allemaal uitgeprobeerd, maar de code komt maar niet op mijn iPad te verschijnen, ik heb zelfs beide apparaten gereset en nog steeds niet, ik heb een iPhone 4s

 • Silv

  28 mei 2015 om 9:57

  Is het mogelijk om ‘wel’ iMessage melding aan te geven op macbook, maar niet de totale voorvertoning? dit ivm meelezen ofzo. Dank

 • Yasmien

  6 juli 2015 om 22:35

  Het helpt echt als je imessage op de iphone even aflegt. Ik had ook problemen dat de code niet op mijn mac kwam, maar nu is dit dus opgelost!

  Bedankt voor de handige tips hier :)

 • sjoever

  18 juli 2015 om 13:07

  Ruizmontana 21 oktober 2014 om 12:28
  Indien het niet werkt:
  – Ga in iMessage (berichten) naar voorkeuren
  – Klik op Accounts
  – Klik op het iMessage account
  – Bij “start nieuwe conversaties via” een nummer selecteren

  Bij mij is voorkeuren grijs, dus ik kan hier niet komen. Wat nu?
  Krijg het nog steeds niet voor elkaar.

 • Olivier

  22 september 2015 om 15:40

  Alles werkte zonder probleem tot ik IOS9 installeerde. Nu terug in orde gekregen op de MacbookPro maar niet op de iMac daar wordt geen code gegenereerd. Iemand hulp?

 • Covent Michiel

  22 september 2015 om 18:20

  Beste,

  Sinds ik ooit eens mijn iphone heb opgeladen in de mac van mijn ex-vriendin, waren onze contacten gedeeld en krijgt zij nu nog altijd mijn sms’en ook op haar mac…

  Nu wil ik echter dat dit niet meer gebeurd aangezien we uit elkaar zijn… Hierdoor zit ze me constant te volgen en te stalken…

  Hoe kan ik dit oplossen?

  Groeten,
  Michiel

 • Carla

  1 november 2015 om 1:06

  @dominique romaen,

  zelfde probleem, opgelost dank zij jou.Heb ook de Apple ID vervangen op face time en iMessage door de iCloud mail en dit op al mijn toestellen. Enkel het tel.nummer en als mail de iCloud aangevinkt en daarna alles terug eens heropgestart. Heb daarna de codes onmiddellijk ontvangen nadat ik vanaf mijn iphone bij berichten “sms doorsturen” heb gedaan.
  Waardevolle tip ! Thanks ! Is mij veel leed bespaart.

  Groeten,
  Carla

 • Liekele Helmus

  9 januari 2016 om 15:00

  Op mijn iPhone6 ga ik naar Instellingen en dan Berichten maar de
  optie SMS doorsturen bestaat niet bij mij……
  Schiet niet op dus.

 • Waldher

  27 januari 2016 om 9:09

  Ongeveer alles geprobeerd… slaag er niet eens in om een simpel berichtje te versturen vanop mijn macbook air :-( Wat een contrast met de mogelijkheden die je met een android-smartphone hebt (Mighty-text, SMS-backup,..) . Dit doet me denken aan de beginjaren van de computer; eeuwig klooien om een resultaat dat niks voorstelt.. Ik schaf mij gewoon weer een Samsung aan, ik heb het gehad met dit amateuristisch gedoe van Apple.

 • bart

  14 februari 2016 om 11:07

  kan iemand mij vertellen hoe ik vanaf de mac een witregel kan invoegen in een tekst bericht.
  op de iphone doe ik dat door eenvoudig enter te kiezen, maar de mac verstuurt het bericht meteen als ik op enter druk.

  ik vind het namelijk prettig om tekst helder over te laten komen, en niet alles op elkaar te hoeven proppen.

 • Wesley Fabry

  14 februari 2016 om 12:10

  @bart dat kan door ctrl + enter in te drukken..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!