10 november 2014

YosemiteOS X: Telefoon oproepen beantwoorden met een tekstbericht of herinnering plaatsen

Facetime

Dankzij continuity kun je taken en applicaties overnemen tussen je Mac en iOS apparaat, maar ook gesprekken voeren via je Mac. Wanneer je een telefoongesprek ontvangt op je iPhone wordt deze automatisch doorgestuurd naar je Mac.

Je kan deze dan hier opnemen en het gesprek via je Mac voeren. Hoe je deze functie kunt activeren, gebruiken of eventueel uitschakelen kun je hier terugvinden in een uitgebreidere tip hier op appletips.

Wanneer je een gesprek ontvangt op je Mac kun je deze, net zoals op de iPhone, weigeren of een bericht sturen als antwoord. Hoe lees je in onderstaande stappen.

atwoord met tekstbericht

Bij het ontvangen van een telefoongesprek op je Mac krijg je een melding bovenin het scherm (vanuit het berichtencentrum), klik naast de knop 'Weiger' op het omgekeerde driehoekje. Vervolgens krijg je meerdere opties waaronder 'Antwoord met bericht', maar ook kun je automatisch een herinnering instellen die je na 5, 15 of 1 uur laat herinneren om terug te bellen.

Het antwoorden met een bericht is via iMessage als de andere deze dienst ook ondersteund, is dit niet het geval dan wordt het bericht via een tekstbericht verstuurd. Dan moet je natuurlijk wel deze dienst hebben geactiveerd, hoe lees je hier op appletips.

Let op deze functie werkt alleen in combinatie met OS X Yosemite of nieuwer en iOS 8 of nieuwer en je Mac en iPhone moeten deze diensten ondersteunen.Reacties


  • Jos

    10 november 2014 om 18:59

    Blijft een perfecte optie, maar ik mis nog steeds de mogelijkheid om de beltoon op de iMac uit te zetten. Weet al iemand hier de oplossing voor?

  • Bruin

    10 november 2014 om 19:53

    Het werkte niet. Maar via Google toch uitleg gevraagd. Daar kwam de tip dat je Icloud op je Iphone moest uitschakelen en daarna weer opnieuw installeren. Zo gezegd en gedaan. En……. Het werkt

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!