11 november 2014

YosemiteOS X: Zoeken in Terminal

terminal logo OS X

Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van Terminal dan is de zoekfuctie een fantastische optie. Bij het opvragen van gegevens via een commando kan het voorkomen dat er lijsten met resultaten worden getoond. Dan is het makkelijk als je even snel in deze inhoud kunt zoeken.

Gelukkig was het al enige tijd mogelijk om te zoeken in Terminal, maar vanaf OS X Yosemite heeft Apple dit lichtjes aangepast. Zo is het zoekveld niet meer los van Terminal, maar wordt deze 'inline' getoond. Dit houdt in dat in iedere geopend terminal venster een zoekveld geactiveerd kan worden. Deze kun je activeren via de toetscombinatie cmd⌘ + F of via de menubalk via Wijzig ▸ Zoek.

ZoekenTerminal

Vul in het veld je zoekopdracht in en druk op de enter-toets om het zoeken te starten. De resultaten worden kort geel weergegeven zodat deze onmiddellijk opvallen, hierna blijven ze gemarkeerd in jouw gekozen markeringskleur.

Via de de kleiner- en groter-dan-tekens kun je naar het vorige of volgende zoekresultaat navigeren in het Terminalvenster. De zoekbalk verbergen kun je doen door te klikken op gereed of via de toetscombinatie cmd⌘ + shift⇧ + F.

Meer over OS X Yosemite kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!