13 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Een creditcard scannen bij het invullen van een formulier

iOS safari icoon

Online winkelen doen we tegenwoordig allemaal. Via het internet aankopen doen gaat niet alleen sneller, het is ook veel makkelijker. Betalen kun je op verschillende manieren, maar ook met je creditcard. Je moet dan handmatig je gegevens invoeren, Apple heeft dit in iOS 8 stukken eenvoudiger gemaakt.

Uiteraard kun je ten eerste je creditcard toevoegen via Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden en invullen ▸ Creditcards ▸ Bewaarde creditcards ▸ Voeg creditcard toe. Vervolgens kun je deze dan kiezen bij het invullen van een creditcard op het internet.

creditcard-camera

Nieuw in iOS 8 is de mogelijkheid om met behulp van je camera je creditcard toe te voegen. Tap op het veld waar je een creditcard nummer moet invullen en tap boven het toetsenbord op de knop 'Vul creditcard automatisch in’. Neem je creditcard bij de hand en activeer de optie 'Gebruik camera'.

Hou de camera vervolgens gericht op je creditcard en iOS gaat opzoek naar het nummer, verloopdatum en naam op de creditcard. Automatisch vult iOS de gegevens in, je moet uiteraard wel altijd handmatig het CVC-nummer die aanwezig is op de achterzijde invullen ter beveiliging.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


  • jasper050

    13 oktober 2014 om 13:18

    Wat gebeurt er eigenlijk met die scan?
    Bij mijn American Express card staat de CVC code ook aan de voorzijde.
    Dus dan staan alle gegevens op dat gescande plaatje.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!