12 oktober 2014

iOS 8Kleine wijzigingen in iOS 8 (deel 7)

iOS 8 logo

Safari

Wil je iets opzoeken in Safari dan kun je tappen op de adresbalk en gelijk een zoekopdracht uitvoeren. Deze opdracht wordt dan ook uitgevoerd in de desbetreffende zoekmachine zoals bijvoorbeeld Google. Echter kun je ook snel zoeken door trefwoorden toe te voegen aan de zoekopdracht.

Dankzij dit trefwoord wordt het mogelijk sneller te zoeken naar bepaalde informatie. We geven een klein voorbeeld, zoek op 'Wiki Apple' en onmiddellijk kun je via de zoeksuggestie wikipedia openen en hierin de informatie van Apple teruglezen. Hierdoor moet je niet eerst de zoekopdracht uitvoeren in de zoekmachine.

Wil je een artiest bekijken in iTunes kun je 'iTunes' toevoegen aan je zoekopdracht, App voor applicaties in de App Store, enzovoorts. Snel zoeken kun je inschakelen via Instellingen ▸ Safari ▸ Snel zoeken.

iPhone 6 (plus)

Ben je de trotse bezitter van een iPhone 6 (plus) dan heb je vast al gemerkt dat de nieuwe camera en zijn functies verbluffende resultaten behaalt. Scherpe foto’s met prachtige kleuren, maar ook bijzonder mooie video’s kan de iPhone 6 (plus) maken. Iets wat nieuw is in iOS 8 in combinatie met deze telefoon is de continue autofocus tijdens het filmen. Hierdoor heb je altijd een goede focus tijdens het filmen en worden je video’s zelden onscherp.

Camera

Heb je een iPad 4e generatie, een iPad Air of een iPad mini met retinascherm dan is er goed nieuws. Naast de iPod Touch 5e generatie en iPhone (4s,5, 5s, 6, 6 plus) kunnen nu ook de eerder genoemde iPads panorama foto’s maken. Dit kun je doen door de camera applicatie te openen en naar links te vegen tot de optie 'Panorama' is geactiveerd. Volg hierna de instructies op het scherm om een prachtige panorama te maken met je iPad.

panorama-ipad

Standaard apps

iOS 8 brengt niet alleen prachtige nieuwe functies met zich mee, maar ook een hoop (nieuwe) standaard applicaties. Vanaf nu zijn iBooks en Podcasts standaard aanwezig op de iPhone, iPad en iPod Touch en kunnen dus ook niet meer verwijderd worden. Daarnaast beschikt iOS 8 over de nieuwe Gezondheid applicatie (klik hier voor meer info) en de nieuwe Tips applicatie waarin je enkele 'tips' voor je iDevice vind. Echter de echte iOS 8 tips lees je in dit handige overzicht.

Haal meer uit iOS 8 met deze 'Kleine wijzigingen'.
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige iOS 8 tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier teruglezen.Reacties


 • Ton Mulders

  12 oktober 2014 om 10:47

  Ik tap regelmatig op een link in safari, en dan doetie niets….doetie ook niets als ik tap in de adresbalk iOS8 Apple=Microsoft
  Dit is trouwens géén kleine wijziging….manman

 • Soraya

  18 oktober 2014 om 16:58

  Je moet continu twee keer op de adresbalk tikken om terug te gaan of een tab toe te voegen of te zoeken, etc. Kan dat ergens uitgezet worden? Zodat je in een keer op de adresbalk functies kan tikken.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!