13 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Snel foto’s en video’s verwijderen uit (iMessage) berichten

berichten icoon iOS

Met behulp van iMessage kun je snel en op simpele wijze foto’s en video’s berichten versturen naar vrienden en kennissen die deze dienst ook ondersteunen. Stuur je vaak foto’s en video’s dan kan de opslagruimte voor berichten toenemen en dus ook die van je iPhone of iPad. Dat is eenvoudig op te lossen door regelmatig de verzonden en ontvangen foto’s en video’s te verwijderen.

In iOS 8 wordt dit automatisch gedaan door berichten na 'x' aantal dagen te verwijderen. Dit kun je instellen via Instellingen ▸ Berichten ▸ Bewaar berichten, echter is dit beperkt tot 30 dagen, dus je moet regelmatig handmatig bijlagen verwijderen. Dit kan in iOS 8 erg snel en eenvoudig, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open de Berichten applicatie
• Navigeer naar een gesprek
• Tap bovenin op 'Details'
• Scroll naar beneden naar de optie 'Bijlagen'

bijlagen-verwijderen

Dit is een overzicht van alle verzonden en ontvangen foto’s, video’s en andere bijlagen. Tap gedurende enige momenten op een bijlage tot het pop-up venster verschijnt. Tap hier op verwijder om deze bijlage alleen te verwijderen of tap op 'Meer..'. Hierna kun je alle bijlagen selecteren en verwijderen door op het prullenmand-icoon te tappen. Daarnaast kun je via deze optie ook alle geselecteerde onderdelen bewaren op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!