13 oktober 2014

NieuwsWat gaat Apple donderdag aankondigen? (deel 1)

Apple logo

Het is weer spannend in Apple-land want aanstaande donderdag houd Apple weer een speciaal event in Cupertino. Afgelopen week stuurde Apple uitnodigingen rond met de boodschap 'It’s been way too long' en dat kan duiden op een hoop dingen. Er zijn drie Apple producten die Apple al enige tijd niet meer heeft voorzien van een update.

Dat is de Apple TV, Mac mini en iPod, dit kan er dus op duiden dat Apple minstens één van deze drie producten gaat voorzien van een grote update. Waarschijnlijk zal het komende event vooral over de Apple TV gaan, maar we moeten niet de iPad vergeten en komt er een nieuwe Mac? We hebben alle geruchten en feiten op een rijtje gezet en dus kun je de komende dagen lezen hier op appletips.

iPad Air en iPad mini

De nieuwe generatie iPad zit er aan te komen en de kans is erg groot dat Apple deze aanstaande donderdag gaat aankondigen. De iPad Air en iPad mini zullen beide voorzien worden van een Touch ID en van de nieuwe A8 processor. Bovendien zou de iPad Air 2GB werkgeheugen krijgen zodat deze nog betere prestaties kan leveren en misschien wel twee applicatie tegelijk kan draaien en tonen op het scherm. De iPad Mini blijft 1GB werkgeheugen houden en ondersteunt waarschijnlijk deze functie niet.

goudipadtouchid

Het design van beide iPads zullen niet extreem veel veranderen, wel worden de iPads iets dunner en zullen de speakers lichtjes worden aangepast en de nieuwe iPad Air zal beschikken over een extra microfoon naast de camera. Bovendien zal de kleur goud ook worden geïntroduceerd in de iPad lijn en is er dus straks keuze uit goud, zilver en spacegrijs.

In de beta van iOS 8.1 zijn er aanwijzigingen gevonden die duiden op een resolutie verhoging van de iPad Air, het zou dus zomaar kunnen dat de iPad ook een Retina HD scherm zal krijgen net zoals de iPhone 6 plus. Verder zijn er aanwijzingen gevonden dat de iPad ook Apple Pay zal gaan ondersteunen.

iPad Plus

De iPhone 6 plus verkoopt bijzonder goed, het zou dus zomaar kunnen dat we een iPad Plus kunnen verwachten. Digitimes heeft gehoord van enkele anonieme bronnen dat Apple twijfelt om een iPad uit te brengen met een 12,9 inch scherm. Momenteel zouden er twee prototypes bij Apple rondzwerven met alleen iOS erop en eentje die zowel iOS als OS X kan draaien. Het zou dus zomaar kunnen dat Apple aanstaande donderdag één van deze twee apparaten gaat aankondigen.

Echter moeten we hem nog niet gelijk verwachten, volgens de bronnen zal Apple pas beging volgend jaar starten met de productie hiervan. We moeten wel toegeven dat we twijfelen over dit apparaat, Yosemite is echt nog niet klaar voor bediening met een touchscreen en leunt de iPad plus wel erg tegen de MacBook Air aan.

ipadplus

Apple TV, iPods?
Dat we de iPad kunnen verwachten is eigelijk vrij logisch, maar wat bedoeld Apple met 'It’s been way too long'? We gaan er morgen dieper op in en bespreken de Apple TV en een eventuele nieuwe iPod-lijn.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande donderdag.







Reacties


 • Cloverfield

  14 oktober 2014 om 16:23

  In de eerste plaats hoop ik een stabiele en gefixte release van iOS 8.1. En Yosemite final, die heeft in de rc3 nog steeds veel bugs.
  Daarnaast de beloofde Photos app voor de Mac, het beta label van ICloud Photos verwijderd. En een werkende iCloud Drive 2.0.

  Laat die iPad Pro maar zitten, de echte features komen toch pas in de New iPad Pro. Apple TV 4? Als het een XBMC killer gaat worden dan praten we verder. Voor HomeKit hoef je het nog niet te doen, nog niemand doet daar iets mee.
  Touch ID op de nieuwe iPad? Vast. Maar dat had op de huidige generatie ook wel gekund.
  Nee, ik kijk niet uit naar donderdag. Ik ben wel een beetje Apple klaar. Ik kan er nog steeds niet over uit wat er de laatste maanden uitgekomen/getoond is.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!