23 september 2014

iOS 8iOS 8: Foto’s op een professionele manier bewerken

foto's logo 7 retinaWie veelvuldig foto’s maakt met zijn iPhone of iPad heeft vast voordeel uit de 'verbeter'-functie gehaald. Deze functie is standaard aanwezig in de Foto applicatie op de iPhone, iPad en iPod Touch. De optie zorgt in de meeste gevallen voor een foto met meer contrast geoptimaliseerd voor de camera die aanwezig is in je iDevice.

Voor de fotoliefhebber is er fantastisch nieuws, want de foto applicatie heeft in iOS 8 een hoop extra professionele opties erbij gekregen. Zo kun je nu de belichting, helderheid, contrast, zwartpunt, kleur, enzovoorts handmatig aanpassen. Verder is het eenvoudiger geworden foto’s bij te snijden en eventueel recht te maken. Allemaal prachtige functies die speciaal op iOS en de camera zijn afgestemd.

Om de bewerkingsopties te raadplegen volstaat het een foto te openen (kan ook een geïmporteerde zijn) en op de wijzig-knop te tappen in de knoppenbalk. Tap vervolgens op het 'klokje' met de puntjes er rond om de bewerkingsoptie te openen. Hier heb je de keuze uit licht, kleur en zwart-wit, tap op één van deze opties om de bewerking te starten.

Wanneer je bijvoorbeeld op 'licht' tapt opent er een soort van minioverzicht van je foto die al lichtjes bewerkt is, door de streep te verplaatsen over het overzicht kun je de bewerking toepassen en bekijken. Tap op de meer-knop (te herkennen aan de drie horizontale strepen) om nog specifieker de bewerking uit te voeren op ongeveer dezelfde wijze als hierboven staat beschreven. Op deze manier kun je heel precies je foto aanpassen naar persoonlijke wensen. Uiteraard kun je nog steeds filters toepassen op je foto’s, bijsnijden en de verbeter-functie is nog steeds aanwezig.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Mrij

  26 november 2014 om 11:24

  Sedert ios8.1.1 worden bij mij de wijzigingen niet bewaard? Als ik bv uitsnij en bevestig met gereed, krijg ik terug de originele NIET uitgesneden foto?
  Kan iemand me helpen aub?

 • Feja

  15 december 2015 om 12:50

  Ik mis HEEL erg de iPad-app van iPhoto. Daarmee kon je zoveel meer: bijvoorbeeld met een vingerveeg een deel van een foto lichter of donkerder maken, enz. Jammer dat die verdwenen is!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!