4 mei 2016

iOS: Meldingen van een app definitief uitschakelen

berichtgeving iOS berichtencentrum

Niets is zo vervelend wanneer je alle meldingen hebt uitgeschakeld in het berichtencentrum en dat je nog steeds notificaties krijgt van een bepaalde applicatie. Vooral bij spelletjes komt dit gedrag regelmatig voor, gelukkig kun je dit uitschakelen.

Zo is het sinds iOS 8 mogelijk om alle push-notificaties van een app definitief te stoppen, hierdoor zal je iPhone, iPad of iPod Touch voor deze apps geen meldingen meer ontvangen.

Meldingen uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Berichtgeving'
• Tik op de applicatie

Meldingen per app uitschakelen (notificaties)

Door de optie 'Sta berichtgeving toe' uit te schakelen worden voortaan definitief geen meldingen van deze applicatie meer weergegeven en heb je in één handeling de notificaties uitgeschakeld. Wil je dit niet volledig uitschakelen kun je met behulp van de andere opties de berichtgeving beheren.

Lees ook: Het weerbericht raadplegen vanuit het iOS berichtencentrumReacties


 • Henk Beumer

  4 mei 2016 om 10:20

  Dit werkt niet bij de Facebook app.
  Blijft geluid geven als je bijvoorbeeld op like klikt.

 • Wesley Fabry

  4 mei 2016 om 10:49

  @Henk, dat zijn in-app geluiden en heeft niets met meldingen te maken. Deze geluiden kun je uitschakelen, volg hiervoor deze tip: http://www.appletips.nl/facebook-app-de-nieuwe-geluidseffecten-uitschakelen/

 • Chris Laarman

  4 mei 2016 om 11:39

  Ik zou deze tips willen aanvullen:
  – Zet bij alle afzonderlijke apps de geluidsmelding uit, behalve bij apps waar het “moet”, zoals gebeld worden.
  – Bedenk, dat meldingen op het vergrendelde scherm ook zichtbaar zijn voor wie jouw apparaat tegen jouw wil in handen krijgt. Dat kan nadelig zijn voor jou of voor afzenders. Heb je een apparaat met vingerafdruk-scanner, dan zou je die veiligheid moeiteloos kunnen vergroten door geen enkele melding op dat vergrendelde scherm te dulden.

  Toevallig loopt op Reddit (subreddit Apple Watch) een gespreksdraad over meldingen. Daarbij komt het verschil aan bod tussen (hoe zeg je dat in het Nederlands?) “clearing” en “dismissing” van meldingen.
  Het besef van dat verschil lijkt me ook nuttig.

 • Ronald

  16 mei 2016 om 21:18

  Bij het installeren van een nieuwe app staan de notificaties standaard aan en moet ik ze per app uit zetten. Hoe kan ik instellen dat bij het installeren vaan een nieuwe app de notificaties standaard automatisch UIT staan en ik ze handmatig per app aan moet zetten?

  Met kleine kinderen en veel nieuwe spelletjes blijf je anders aan de gang..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!