5 mei 2016

Foto’s retoucheren (bewerken) in Foto’s voor OS X

Foto's voor OS X logo

Wanneer je foto’s maakt kunnen er altijd onzuiverheden tevoorschijn komen op een foto. Denk bijvoorbeeld aan stof voor de lens, verkeerde licht inval, vlekken, enzovoorts. Wanneer deze niet al te groot zijn kun je ze retoucheren met behulp van de Foto’s voor OS X applicatie.

Op deze manier kun je snel de onzuiverheden verwijderen van je foto en ja, dat kan ook voor puistjes en andere vervelende kwaaltjes op de huid.

Hoe foto's retoucheren?

• Open de Foto’s applicatie en daarna de foto die je wilt bewerken
• Klik in de knoppenbalk op 'Bewerk'
• Selecteer in de kolom de optie 'Retoucheer'

Foto's retoucheren in OS X

Verplaats de schuifregelaar om de grootte van de cirkel aan te passen, dit komt overeen met het gebied dat je in één keer retoucheert. Klik op de plek die je wilt aanpassen, hou de klik vast en sleep de muisaanwijzer over de plek die je wilt retoucheren. Foto’s zal automatisch het 'probleem' verwijderen en gebruikt de omliggende content om het 'gat' op te vullen.

Het brongebied aanpassen

Wil je liever zelf het brongebied bepalen en niet standaard de nabije omgeving? Druk dan de option⌥-toets in en klik op een gebied op de foto. Wanneer je dan retoucheert zal je merken dat hij de aanpassing afstemt op jouw gekozen brongebied.

Lees ook: Aanpassingen kopiëren en plakken in Foto's voor OS XReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: