26 augustus 2015

Foto’s voor OS X: Aanpassingen kopiëren en plakken

Foto's voor OS X logo

Met behulp van de nieuwe Foto’s voor OS X applicatie kun je niet alleen je foto’s synchroniseren met iCloud en zo met al je apparaten, maar ook je foto’s op een 'professionele' manier bewerken. We hebben hier eerder al voldoende aandacht aan geschonken hoe je dit precies doet, je leest het hier terug op appletips.

Soms komt het voor dat je een fotoreeks hebt die eigenlijk dezelfde bewerkingen en aanpassingen kan krijgen als een voorgaande foto. Gelukkig kun je dan eenvoudig de aanpassingen kopiëren en plakken op een andere foto.

Aanpassingen kopieren Foto's

Open hiervoor een bewerkte foto en klik dan in de kloppenbalk op 'Bewerk', voer dan de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + C. Vervolgens kun je met de pijltoetsen link of rechts navigeren naar een andere foto, of klik op 'Gereed', open de foto waar je de aanpassingen op wilt toepassen, klik op 'Bewerk' in de knoppenbalk en voer de optie shift⇧ + cmd⌘ + V uit om de aanpassingen toe te passen op de foto.

Gebruik je liever geen toetscombinaties? Navigeer dan naar de menubalk, klik op 'Afbeelding' en selecteer de opties 'Kopieer aanpassingen' en 'Plak aanpassingen'. Deze opties en toetscombinaties kun je alleen uitvoeren wanneer je een foto aan het bewerken bent.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!