3 maart 2015

iOS: Alle e-mailberichten verwijderen uit de prullenmand

mail icon iOS

De iPad is het uitgelezen apparaat om heerlijk op de bank te surfen op het internet of om snel je mails te bekijken. E-mailberichten kun je in iOS verwijderen en deze worden dan in de prullenmand geplaatst of in het archief (hangt van je e-mailprovider af).

Na een tijd kan het voorvallen dat je prullenmand zo gegroeid is dat deze een hoop e-mailberichten bevat, je kunt er dan voor kiezen om deze te verwijderen. Vele denken dat dit één voor één moet, maar het kan ook in één keer.

• Open hiervoor de Mail applicatie in iOS
• Navigeer naar je account-overzicht
• Tap(tik) hier op 'Prullenmand'
• Tap hier op 'Wijzig'

prulverwijderen

Voor ieder bericht in de prullenmand-lijst verschijnt nu een lege cirkel, nu kun je één voor één de berichten selecteren, maar het eenvoudigste is om onderaan te tappen op 'Verwijder alle'. Vervolgens opent er een pop-up venster waar je de optie 'Verwijder alle' moet selecteren. Onmiddellijk worden alle e-mailberichten in één keer verwijderd.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


 • cornelisse

  4 maart 2015 om 7:27

  Hoe kan ik alle gelezen berichten in een keer verwijderen naar de prullenmand?Het in een keer leeg maken van prullenmand werkt trouwens niet, zodra ik op prullenmand tik, verwijderd hij direct 1 bericht en krijg ik geen mogelijkheid om “wijzigen” te benaderen.

 • Paul

  5 maart 2015 om 12:46

  Bij mij werkt het prima zoals omschreven om de prullenbak in 1 keer te ledigen.

 • Maccafan

  5 maart 2015 om 22:31

  Dank je wel voor alle tips. In deze tip over mail verwijderen zit voor mij een onduidelijkheid. Bij mij staat onderin: Markeer alle Verplaats Prullenmand.

  Niet “Verwijder alle” helaas. Ik werk met iPad 2 2014-model ios 8.1.3
  Doe ik iets fout of hoe kan ik dit wel voor elkaar krijgen?

  Vriendelijke groet,

  Martin

 • Wesley Fabry

  5 maart 2015 om 22:56

  Martin, dit komt omdat je deze optie enkel in de prullenmand ziet.

 • Maccafan

  5 maart 2015 om 23:45

  Ik zie het al…. Ik begreep het verkeerd. Ik had gehoopt dat er nu eindelijk een optie was in je account om alle berichte tegelijk te verwijderen in plaats van één voor één…
  Bedankt voor je reactie in ieder geval Wesley !

 • Patrick

  2 april 2015 om 9:36

  Mijn volledige mailbox is leeg, ook de prullenmand maar desondanks blijft deze 1,9 GB benemen waardoor mijn i phone bijna geen geheugen meer heeft! Hoe kan men deze app in geheugen verminderen?

 • Conny

  3 augustus 2015 om 13:17

  Hoi, ik heb al de mail uit de prullenmand verwijdert. Nu krijg ik in de mail icon op mijn IPad in het rood te zien dat ik 26.395 mails heb?? gecheckt maar heb alleen nog de mails die ik bewaar en heb ontvange.
  Iemand enig idee om dit op te lossen?

 • Marjo

  11 september 2015 om 22:53

  Graag wil ik ook weten hoe ik mijn mailbox kan opschonen. Desondanks dat ik geen mail meer heb alles opgeruimd, ook prullenbak. Toch blijf de mailbox steeds 1GB benemen.

  Marjo

 • Wesley Fabry

  12 september 2015 om 6:55

  Marjo, gaat het om gmail of iCloud? Heb je de bijlagen verwijderd? Etc? Misschien moet je jouw probleem even voorleggen op http://genius.appletips.nl

 • Marjo

  14 september 2015 om 21:11

  Het betreft gewoon mijn email adres geen iCloud. Het is mijn gmail en eigen mail. Een Pop3

 • Vicky

  31 oktober 2015 om 15:03

  Het kan wel:
  Klik: wijzig (rechts boven) dan Markeer: alle
  Dan terug Wijzig
  En dan komt er rechts onder: alle naar prullenmand ;)

 • olga

  4 december 2015 om 9:08

  Van 2 van mijn 3 email-accounts op mijn iPad lukt het niet emails te verwijderen, niet 1 voor 1, laat staan alle tegelijk. Steeds bericht u kan deze email niet naar de prullebak veerwijderen. Hoe komt dat en wat kan ik eraan doen??

 • Wesley Fabry

  4 december 2015 om 9:16

  Vreemd, heb je jouw account al eens verwijderd en opnieuw toegevoegd aan Mail? Instellingen ▸ Mail, Contacten, Agenda ▸ Accounts

 • Marienne Feintel

  25 september 2016 om 9:38

  Na een ingekomen mailtje met virus heb ik mijn iPad2 opnieuw ingesteld. Mailtjes kwamen binnen waaronder hetgene met het virus, Heb alles in 1 keer verwijderd uit de prullenmand. Vanmorgen stonden er ineens weer mailtjes in de prullemand teraijl ik ze verwijderd had. Rara. Wie weet raad?

 • Wesley Fabry

  25 september 2016 om 14:32

  @marienne je kun z eook verwijderen via http://www.icloud.com

 • T.T.Vischer

  21 juni 2017 om 15:12

  Ik heb een Iphone S6 ,en de laatste tijd gaaf deze berichten ,berichten verplaatsen niet mogelijk ,de berichten kunnen niet worden verplaatst naar de postbus Prullenmand

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!