4 april 2013

iOS: Alleen HDR-foto’s bewaren in de fotorol

iphone-camera-icon-1Met behulp van de camera die aanwezig is in de iPhone en iPod Touch is het mogelijk om HDR-foto's te maken. Dit is een speciale techniek waarbij er drie afzonderlijke foto's met verschillende belichting automatisch tot één foto worden verwerkt. Deze functie is vooral handig in een donkere omgeving.

Deze optie kun je eenvoudig in en uitschakelen via het optie-menu van de camera. Open hiervoor de camera applicatie en selecteer 'Opties', activeer vervolgens HDR. Je zal merken dat de camera twee foto's bewaard. De HDR-versie en de 'gewone', het is mogelijk om alleen de HDR-foto's te bewaren. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open instellingen
• Selecteer 'Foto's en Camera'
• Deactiveer de optie 'Bewaar normale foto'

hdr

Wanneer je nu een HDR-foto maakt zal enkel deze bewaard worden in je filmrol. Dit bespaart een hoop 'verwijderwerk' en opslagruimte op je iDevice.

Meer tips over camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • VickoNL

  4 april 2013 om 9:38

  HDR foto’s maken lijkt niet mogelijk op de iPad 3rd gen. Niet zonder jailbraik in ieder geval. Onder ‘Opties’ in de standaard camera app op de iPad (3), is alleen het raster in en uit te schakelen. Ook bij ‘Foto’s en Camera’ onder ‘Instellingen’ kan ik geen HDR optie vinden.

 • Rob

  4 april 2013 om 17:56

  @VickoNL

  Eerste regel van de tekst.
  ”Met behulp van de camera die aanwezig is in de iPhone en iPod Touch is het mogelijk om HDR-foto’s te maken.”

 • Simon

  5 april 2013 om 10:40

  De HD foto’s zijn niet altijd, nee zelfs vaak niet de beste, dat verschilt nogal eens. Ik zou die keuze dan ook niet maken om de gewone uit te schakelen.

Een reactie toevoegen: