24 mei 2015

iOS: Apps op alfabetische volgorde rangschikken

iOS alternatief logo

Wie veel applicaties heeft zal af en toe het zoeken bijster zijn, gelukkig kun je dan gebruikmaken van de spotlight functie om zo snel te zoeken naar een app.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een logische ordening van de apps, voorbeeld hiervan is het plaatsen in folders of ze te sorteren op alfabetische volgorde. Deze laatste optie is vrij eenvoudig uit te voeren door iOS zelf, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open Instellingen
• Navigeer naar de menuoptie 'Algemeen'
• Selecteer 'Stel opnieuw in'

stel op nieuw instellingen ioS

Vervolgens dien je in de lijst de optie 'Herstel beginschermindeling', bevestig dat je dit wilt doen en je iPhone, iPad of iPod Touch zal worden herstart en alle applicaties zijn dan alfabetisch gerangschikt. Je kunt dan eventueel het eerste scherm aanpassen naar eigen wensen. Bij het toevoegen van een nieuwe applicatie moet je hem zelf alfabetisch plaatsen of nogmaals bovenstaande procedure volgen.Reacties


  • Digilike

    25 mei 2015 om 12:19

    Heb de tip uitgevoerd om te kijken wat het effect is. Dit resulteerde er in dat alle mapjes teniet gedaan werden. Alle apps komen als losse apps op de iPhone te staan. Wel op alfabet gesorteerd, dat wel. Maar geef mij de mapjes structuur maar. Ik heb een backup teruggezet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!